Díjazták az újrahasznosítás mestereit

share on:

 Július 3-án ünnepélyes keretek között megnyílt "Az újrahasznosítás mestere!" című kreatív pályázatra beérkezett alkotások kiállítása. A megnyitóról készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán! A Zöld Nap Egyesület a Tavaszi Zöld Napok IV keretén belül hirdette meg az újabb pályázati kiírását a 6–18 éves gyerekek számára. A díjkiosztóval egybekötött kiállítás helyszíne a kézdivásárhelyi Pro Pectus egyesület székhelye volt. Háromszék számos területéről beérkezett 59 alkotás két héten keresztül július 17-ig megtekinthető. A beküldött pályázatokat független 3 tagú zsűri bírálta el. (Damó Beáta, Emmanuelle Baillet és Máthé Réka.) Ez nem jöhetett volna létre a Fiatalok Lendületben program segítsége nélkül.

 Ezúton is köszöni a szervező egyesület a támogatást. A megnyitó első felében Ráduly Attila a Zöld Nap Egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket. A köszöntő után Györgyjakab Boróka ötletgazda ismertette a pályázati kiírást a résztvevőkkel. A pályázatra olyan személyesen elkészített alkotásokkal lehetett benevezni, amelyben kötelező módon felhasználtak legalább egy PET-palackot.

 A jelenlevők meghallgatták Emmanuelle Baillet műanyag palackok élete című előadását. A vetített-képes bemutatót követően Máthé Réka zsűrielnök méltatta a beérkezett alkotásokat. Nyertesek névsora: Design kategória: 1. Bögözi Boglárka, 2. Nagy Réka és 3. Jánó Janka Funkcionális kategória: 1. Fazakas Anita, 2. Ferencz Boróka és 3. Szász Boglárka Dicséretben részesült: Szép Barbara, a zabolai I. B. osztály, Lőrincz Ákos, Prázsmári Zsombor, Datki Dávid és Datki Júlia Gratulálunk minden nyertesnek! A szervezők jövőben ismét „kalandra” hívják a "mestereket". Kövessék figyelemmel a szervezet portálját. Szerző: Ráduly Attila

zoldnap