Adni jó - Újévi Meleg Étel hatodszor

share on:

Újra nagy élmény volt átélni az újévi meleg étel akció örömét a céhes város főterén, melyet hatodik alkalommal is Héjja Tamás kezdeményezett. A szervezők a szombat délutáni eseményre kilátogatókat mézespogácsával, mentateával, faszénen sütött miccsel, kenyérrel és mustárral várták. A rendezvényen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook adatlapján.

Egy órakor kezdődött az ételosztás, de néhányan elsősorban kisnyugdíjasok és nagycsaládosok, már jóval korábban a helyszínen várakoztak, hogy egy meleg ételt fogyaszthassanak el. Miután mindenkinek jutott a felszolgált ételből, bárki repetázhatott, illetve kérhetett elvitelre is. A 666 adag ételt a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, a Zöld Nap Egyesület, a 34-s számú Gábor Áron cserkészcsapat szolgálta fel és juttatta el a jelenlevőknek valamint azon személyeknek, akik nem érhettek volna ki a céhes város központjába. Volt, aki az otthon maradt hozzátartozójának is kért, mások vacsorára tették félre az ételt. Ugyanakkor a városi pszichiátriára és a városi korházba is kiszállították a finom ebédet. A sütésben Mihály Ilona és csapata nyújtott segítséget, míg az étel mellé kiosztandó mézes szíveket a Süti Éden készítette el és a Kreakids Studio tanítványai díszítették ki. A számos önkéntes mellett az eseményt támogatta a kézdivásárhelyi Önkormányzat, a Badi Mustár, Deák Mihály, Vetró András, Buza László és Tünde is. 

Héjja Tamásnak célja, hogy a rendezvény mindenki számára közösségi élményt jelentsen, és ha adhat valamit a rászorulóknak, az számára boldogságot jelent. Ugyanakkor ezutón is köszönetet mond mindazoknak, akik a rendezvényhez valamilyen formában hozzájárultak és támogatták azt.

Fotó: Balogh Ákos és Asiye Demirci

zoldnap