Babfőzelékkel indult 2016

share on:

Szombaton, január 2-án került sor az év első jótékonysági akciójára a céhes város főterén. A Kézdi.Infó információs portál és a Zöld Nap Egyesület önkéntesei a Gábor Áron szobor mellett felállított faházikóból meleg paszulyfőzeléket házi kolbásszal osztottak szét ingyenesen.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetőek az egyesület facebook adatlapján.

Három órakor kezdődött az ételosztás, de néhányan elsősorban kisnyugdíjasok és nagycsaládosok, már fél háromtól a helyszínen várakoztak a mínusz 10 fokos hidegben, hogy meleg ételt vihessenek haza. 190 adag meleg étel volt előkészítve, melynek egy részét az önkéntesek a hajléktalanszállóra és a Vasút utcai pszichiátriai intézetben szállították el. A második alkalommal megszervezett karitatív rendezvény támogatója és ötletgazdája az idén is Héjja Tamás volt, aki a következő gondolattól vezérelve látta az akció fontosságát: "Töltsön el boldogsággal az ha jót kapunk, legyünk boldogok ha jót adhatunk. Boldog Új Évet mindenkinek!"

A szervezők köszönik mindenkinek a nyújtott segítséget, az önkénteseknek, a médiapartnereknek és már készülnek az újévi meleg étel #helyietel jövő évi megszervezésere 2017-ben!

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Deme Tamás és György Attila

zoldnap