Bringabarát közlekedés kiadvány a Zöld Nap suliban is

share on:

2018 őszén a Zöld Nap Egyesület gondozásában jelent meg a Bringabarát közlekedés című kiadvány, mely a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásával valósult meg. A kerékpáros munkafüzet célja hat éven felüli gyerekek tudatosítása a bringázással kapcsolatos szabályok, kötelességek betartására. A tevékenységen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

Az emberek mentalitása abból a szempontból, hogy a kerékpárral való közlekedés egészségesebb, környezettudatosabb, kifizethetőbb évről évre pozitívan változik, megfigyelhető ez abban is, hogy a bringázás divattá vált. Kézdiszéken is egyre jobban elterjedtek a kerékpárok. Az ingyenes kiadvány hasábjain többek között feladványokat, rejtvényeket oldhatnak meg a gyerekek, valamint történeteket olvashatnak és nem utolsó sorban megismerkedhetnek a biciklizés helyes és jogszerű használatával is. Specifikusan kitér a bicikli szükséges felszerelési módozataira, közlekedési táblákra és szabályokra. Az elmúlt hetekben így a Zöld Nap Egyesület által évek óta sikeresen működtetett Zöld Nap Sulis iskola utáni tevékenységeken ismerkedhettek meg a gyerekek a kiadvány sokszínűségével. 

Mind a kézdialbisi, a kézdikővári iskolások, mind a Molnár Józsiás Gimnázium III B osztálya is nagy szeretettel lapozgatta a kiadványt és bízunk benne, hogy sok hasznos információval gazdagodtak általa. A Zöld Nap Egyesület megköszöni mindazoknak, akik hozzájárultak, ahhoz, hogy a kiadvány elkészülhessen és létrejöhessen, így Györgyjakab Borókának a szerkesztést, rajzolást, Bíró Kingának a rejtvényeket, Kis Emesének a kerékpározás történetéről szóló írását, Oláh Attila kézdivásárhelyi paralimpikonnak a motiváló sorait, valamint nem utolsó sorban Pap Eszter Edinának a korrektúrát.

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Erasmus+ program

Fotó: Elena Ershova és Miguel Paya

zoldnap