Mozgással az egészségért

share on:

A kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal sportirodája és a Zöld Nap Egyesület kedden délután sokadik alkalommal igyekezett megmozgatni a városlakókat, futónap rendezésével.

A lényeg ezúttal is a mozgáson, a szabadlevegőn való tartózkodáson volt, azzal a különbséggel, hogy ezúttal családoknak szólt a kiírás.

„A célunk ezzel a rendezvénnyel az volt, hogy közös időtöltésre ösztönözzük a családokat, mivel a mostani rohanó világban egyre kevesebb időnk jut egymásra” – osztotta meg a futónap rendezésének ötletét lapunkkal Kocsis Zoltán sportirodavezető.

Több mint 30 család érezte úgy, hogy az októberi napsütést kihasználva összeköti a kellemest a hasznossal, és pár kört leszaladva tesz egy lépést egészsége megőrzéséért.

„Örülünk, hogy ennyien eljöttek, de szomorúan nyugtáztuk, hogy ennél sokkal többen szaladhattak volna. Nem adjuk fel, tavasszal másodszor is megrendezzük az eseményt” – mondta Kocsis Zoltán.

A futódélután legfiatalabb résztvevője a héthónapos Orbán Györk volt, akit édesapja (Orbán István) babakocsiban lendített mozgásba. Külön tiszteletet érdemel jelenlétéért a 74 éves Ferencz Gábor.

A legtöbb kört Gyenge Attila és fia, Ákos 23 alkalommal kerülte körbe a Sinkovits stadion pályáját.

Hírszerző: Bartha Zsófia
Fotó: Székely Hirmondó

zoldnap