Csapatépítő tréninget tartottak

share on:

2023. február 4.-én a Zöld Nap Egyesület vezetősége az önkéntesei számára az év első csapatépítő tréningjét szervezte meg. A tréning tartalmazott interaktív előadásokat, kvízt, csoportépítő, bemelegítő jégtörőket, valamint társasjátékozást is. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

A csapatépítés valójában felkészülés azokra a fontos, mindennapi kihívásokra, amelyek megoldásához elengedhetetlen az együttműködés, a harmonikus csapatmunka. A kézdivásárhelyi Sportszálló társalgójában, az örményországi Mariam Evanesyan ESC önkéntes koordinálásával zajlott a kétnyelvű szakmai értekezlet, csapatépítő tréning, ahol számos kreatív, kommunikációs, önismereti és mozgásos tevékenységek variálásával olyan ismeretek sajátítottak el a résztvevők, amelyek nagyban hozzájárulnak a kommunikációs készségek fejlesztéséhez, valamint a figyelem-és memória erősítéséhez. A program keretén belül a szintén örményországi Alik Mazmanyan ESC önkéntes két előadását hallgathatták meg az internet veszélyeiről. Ezt követően a résztvevők kiértékelték és átbeszélték az elkövetkező időszak fontosabb tevékenységeinek fejlesztési tennivalóit is. Egy közös vacsorával és társasjátékozással zárták a szombati napot. 

 "Úgy gondolom, hogyha minél jobban ismerik egymást egy csapat tagjai, annál jobban tudnak bízni egymásban és együttműködni. Akiben megbíznak, az biztonságban érzi magát, bátrabban áll elő új ötletekkel, és mer kockázatot vállalni, vagyis proaktívabb, ami az egész csapatnak előnyére válik." - nyilatkozta az egyik résztvevő. 

Szerző: Ráduly Attila

Támogató: Sportiroda és az Európai Szolidaritási Testület

Fotó: Balázs Attila és Sinem Tosun

Videó: 

zoldnap