Egy napos reggel a gelencei iskolában

share on:

2016 május 12-én a Zöld Nap Egyesület csapata a gelencei Jancsó Benedek Gimnázium első és második osztályos tanulóihoz látogatott el, ahol olyan interaktív játékokkal készültek, melynek célja, hogy rávezesse a diákok figyelmét a madarak és fák fontosságára, óvására. Napjainkban az erdeinket határtalanul termelik ki és ennek hatása nemcsak az emberiségre nézve káros, hanem a madárvilág is nagyban érintett. Így bel-, és kültéri foglalkozások révén vezettük rá a gyerekeket ezen probléma fontosságára. A rendezvényen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

A reggeli tevékenységet egy darab papírral és egy kis fantáziával kezdték, mely által a gyerekek egy madarat türögethettek az origami technika segítségével. Kihasználva a jó időt, az osztályt kiköltöztették az udvarra, majd az erdész, favágók és fák elnevezésű játék vette kezdetét. Így a gyerekek megismerhették az erdész jótékony és fontos szerepét az erdőkben. Ezt követően a gyerekek tudását vették nagyító alá, képeket mutatva bizonyos madár és állatfajokról ismertették a látottakat. A több órás tevékenység zárásaként pedig a három elemet számláló játékra került sor : a víz, a föld és a levegő, mely a gyerekek kedvence volt.
Egy csodálatos reggelt tudhatnak magunk mögött a gelencei kisiskolásokkal, és csak remélni tudjuk, hogy hamarosan ismét találkozhatunk velük és új tevékenységeket folytathatunk a környezetvédelem jegyében.

Az egyesület csapata köszöni a gelencei pedagógusoknak a szíves fogadtatását.

Támogató: Erasmus plusz program és a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács

zoldnap