Fókuszban az önkéntesség - Bod Péter Tanítóképző

share on:

2018. február 28-án a Bod Péter Tanítóképző IX.A osztály vendége volt a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület csapata, Haykuhi Harutyunyan örményországi önkéntes, valamint Ráduly Attila és Derzsi Katalin. Az eseményen készült fotók megtekinthetők az egyesület Facebook oldalán.

Az előadást az örmény EVS önkéntes Haykuhi ügyességi játékokkal kezdte, ami hozzájárult a tanulók feladatmegoldó képességének, szabálytudatának fejlesztéséhez, a gyors reagáló képesség alakításához, a figyelem és akarat formálásához, a mozgásgyorsaság pedig a kinesztetikus differenciáló képesség formálásához. Ezt követően pedig ismertették az EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) önkéntes program tudnivalóit, annak sokszínűségét, lehetőségeit. A foglalkozást izgalmassá tette az osztályközösség nagyfokú érdeklődése, az önkéntes ittléte iránt. Egy interkulturális párbeszédet folytatva, a kilencedikes diákok kíváncsian fogadták Haykuhi válaszait a világ dolgairól, az örmény kultúráról és az itt tartózkodásának, élményeiről is. 

A zöldek köszönik Kis Emesének a meghívást és a tevékenységek lebonyolításában nyújtott segítséget. A rendezvény lehetőségét az Erasmus+ program biztosította. 

Fotó: Derzsi Katalin

zoldnap