Tizenegy éves szülinapját ünnepelte a Zöld Nap Egyesület

share on:

2020. augusztus első hétvégéjén ünnepelte a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület a 11-ik születésnapját. A járványtani helyzet miatt a születésnapolás ezúttal zárt körben az egyesület alapítói, tagjai valamint önkéntes csapatának egy részével zajlott. Szombaton egy több órás találkozó keretén belül nyitották meg a kétnapos eseménysorozatot a fent említettek. A megbeszélésen kiértékelték az elmúlt időszak legfontosabb programjai mellett az egyesület legújabb projektjeit is.  Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán

Az ünnepség keretén belül az új ESC pályázat megvalósításainak részleteire is kitértek, hisz az egyesület a jövő évben kezdődő kilencedik projektét is pozitívan bírálta el az Európai Bizottság. A Zöld Nap Egyesület akkreditált küldőszervezetként öt kézdiszéki önkéntesét a bulgáriai Vidin városba küldi ki egy rövid távú önkéntesség kapcsán, amit napokon belül el is kezdenek az ifjak. A továbbiakban Ráduly Attila a szervezet elnöke köszönte meg mindenkinek a hathatós segítségét és bizalmát. "Köszönöm, hogy mellettünk álltok, és együtt tudunk örülni a Zöld Nap létének. Bízom benne, hogy lelkesedésünk továbbra is töretlen marad és mindenkiben megmarad az a lendület, mellyel kiváló eredményeket lehet a jövőben is elérni. A céljaink változatlanok, a helyi közösséget szeretnénk továbbépíteni." - zárta mondandóját az egyesület elnöke. Nem maradt el az ilyenkor szokásos süteményfogyasztás illetve a koccintás sem - tanúsíthatjuk, hogy a kiskorúak számára limonádé is volt az asztalon. A szombatot égitestek megcsodálásával zárták a fortyogófürdői piknikező csendességének tükrében. 

Vasárnap reggel Kis Emese kalauzolásával a "Székely Alpokba" az Egyes-kőhöz látogatott el a tizenöt fős csapat, ahol a friss levegő gyógyító hatása mellett, a festői szépségű tájban, a szebbnél szebb havasi virágokban, valamint a táj övezetére jellemző állat-és madárvilágban gyönyörködhettek. Útközben Madéfalván a siculicidium eseményeire is megemlékeztek, majd Vizi Jenő, csíkdánfalvi hírneves népművész fazekasházában a korongozás rejtelmeibe is betekintést nyerhettek az ünneplők. Végezetül az elmúlt 11 év, távlatában egyesületünk alapítói, vezető tanács tagjai bátran elmondhatjuk, hogy egy civil szervezetet vezetni, működtetni es fenntartani nem könnyű és nem kis lemondással jár, de mindaddig, amíg energiánk engedi es szükségét látjuk annak amit csinálunk, folytatni kívánjuk  a több mint egy évtizede elkezdett munkát, melyhez nem kérünk egyebet csak azt, hogy közösségünk minél jobban használja ki a szervezetünk által kínált lehetőségeket.

Fotó: Veress Nikolett Adrienn

zoldnap