Európai autómentes nap - tekerj velünk!

share on:

Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi Sportiroda újra kerékpáros felvonulást szervez a céhes városban az Európai Mobilitási Hét alkalmával a szeptemberi Mozgó Délután keretén belül. Az idei kampány egyik hosszú távú célkitűzése a fenntartható közlekedési megoldások bevezetésének népszerűsítése, ösztönözve a lakosokat, hogy próbálják ki a gépkocsihasználat helyetti alternatívákat. Számítunk az idén is rád a Critical Mass kerékpáros demonstráción szeptember 22, 17 órakor a Kicsid Gábor Sportcsarnok előtti téren Regisztrálj be a rendezvény elején a helyszínen és ajándékokat nyerhetsz.

Az Európai Mobilitási Hetet idén szeptember 16. és 22. között huszonnegyedik alkalommal rendezik meg. A rendezvény mottója a „Jobb kapcsolatok”, ami közlekedésszakmai szempontból is sokrétű jelentéssel bír. Egyrészt kiemeli és elősegíti az olyan emberek együttműködését, akik szaktudásukkal, kreativitásukkal és elkötelezettségükkel növelik a fenntartható mobilitással kapcsolatos tudatosságot. Másrészt törekszik az aktív mobilitást támogató magatartás előmozdítására, valamint célként tűzi ki a kapcsolatteremtést a már ismert csoportok és az új közösségek között.

Azért, hogy ez a felvonulás valóban a városi bringázás érdekeit szolgálja, és mindenki számára kellemes emlék maradjon arra kérünk, hogy fogadd meg az alábbi tanácsokat! 

  • A felvonuláson kerüld a fokozottan balesetveszélyes helyzeteket. Ne most mutasd meg milyen nyaktörő mutatványokat tudsz a bringáddal!
  • Az úttest jobb oldali sávjában haladj, felezővonalat pedig semmi esetre se lépd át!
  • A felvonulás alatt soha ne menj fel a járdára, fűre! Amúgy sem szabad.
  • Ne menj túl közel az előtted haladó bringáshoz, de lehetőség szerint ne legyen köztetek egy autóhossznál nagyobb távolság. A menet átlagsebessége kb. 12 Km/h lesz.
  • Ha megállni kényszerülsz azt mindenképp az út szélén tedd! Bármikor kiszállhatsz.
  • A zebráknál számíts az eléd lépő vakmerő gyalogosokra!
  • Mindenben kövesd a biztosító rendőrök és szervezők kéréseit! Ne előzd meg a menet élén haladó szervezőket, és ne maradj le a záróemberek mögé.
  • Autósokat, gyalogosokat nem molesztálunk, nem sértegetünk! Ha ilyen bringást látsz, kérünk mindenképpen szólj rá! A kerékpározást népszerűsíteni jöttünk, nem ellenségeket gyűjteni.
  • A felvonulás előtt és alatt ne fogyassz alkoholt! Piásan kerékpározni amúgy is tilos.
  • A közlekedési szabályok betartásáról a felvonulás után se feledkezz meg.

Reméljük, idén is sokan csatlakoztok hozzánk! Azon kívül, hogy eljössz többet is tehetsz a felvonulás sikeréért! Hívd a bringás barátaidat is! Ebben segíthet a facebook esemény vagy ennek a bejegyzésnek a megosztása. A plakátból nyomtass egy párat! Tedd ki olyan helyekre ahol sokan láthatják és meg is engedték. (faliújság, ismerős bolt kirakata...)

Támogató: Kovászna megyei Önkormányzat, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, a Communitas Alapítvány és az Európai Szolidaritási Testület. 

Médiatámogatók: Profi Rádió, Siculus rádió, Kezdi.info, Székely Hírmondó, Polyp Tv, Háromszék

zoldnap