Felhívás Ifjúsági csereprogramban való részvételre!

share on:

Kedves Fiatalok! Újabb lehetőséget kínál nektek a Zöld Nap Egyesület, hogy kipróbálhassátok magatokat! Ha elmúltál 18 de még nem töltötted be a 30. életévedet, és szívesen ellátogatnál Egerbe, hogy ott más fiatalokkal találkozhass akkor jelentkezz "Virtuális fogyasztás - valós problémák" címmel induló ifjúsági cserére. A program az Erasmus+ Program résztámogatásával valósul meg 2018. szeptember 23-29 között egri, kárpátaljai, bécsi és székelyföldi fiatalokkal.

Az ificsere célja a fogyasztói magatartás új tendenciáinak megismerése. Helyszín: Felsőtárkány (Eger mellett), 2-3 fős zuhanyzós szobákban. Az étkezés svédasztalos reggeli, ebéd és vacsora. Jelentkezési határidő szeptember 15 a szabad helyek függvényében.

Az ificsere témája: Fogyasztóvédelem egy kicsit másképp. Három téma lesz körbejárva:

1. A direkt és az on-line fizetési módok, azok lehetőségei, veszélyei, előnyei és hátrányai. Direkt fizetési lehetőségeknek nevezzük, amikor egy adott termékért készpénzzel vagy bankkártyával fizetünk. On-line kategóriába sorolunk mindent, ami az internet felhasználásával történik, a banki átutalást, az on-line kártyás fizetést, a PayPalt, a Transferwise-t… Mindannyiunk életében napi szinten előforduló tevékenységekről beszélünk, mégis meglepően keveset tudunk ezek előnyeiről és veszélyeiről, költségeiről. Ugyanilyen kevés információnk van a házhozszállítás, a külföldről rendelés hazai és nemzetközi szabályairól, az Unión belüli és kívüli fizetési kötelezettségekről, adókról, vámokról, általános forgalmi adókról.

2. Ha már túljutottunk a fizetésen, jön egy még inkább ismeretlen témakör, a garancia, a jótállás és a fogyasztóvédelemhez kapcsolódó egyéb jogi lehetőségek. Mit tehetünk on-line vásárlás után, ha valami probléma adódik a rendelt termékkel, szolgáltatással? Milyen nemzeti és nemzetközi jogorvoslati lehetőségek vannak? Mi történik, ha használt terméket vásárolunk (Jófogás, Amazon, Ebay)? Létezik –e pénzvisszafizetési garancia? Kihez fordulhatunk probléma esetén?

3. A harmadik fontos problémakör a fiatalok mobilitásához, utazásához, külföldi tanulmányaihoz, szezonális munkavégzéséhez, nyaralásaihoz, kirándulásaihoz kapcsolódik. A kérdések és bizonytalanságok már az utazások kezdeti lépésekor, a tervezési szakaszban felmerülnek. Milyen módon utazzak? Hogyan fizessem ki? Hogyan lehet módosítani az utazási időpontot? Számtalan probléma van a szállások keresésekor, foglalásakor is, azok kifizetésekor. Sok esetben még az is bizonytalanságot okoz, hogy milyen fizetési módszer a legideálisabb. Fontos dolognak tartjuk, hogy tisztázzuk a külföldi pénzfelvétel, kártyahasználat, telefonhasználat legfontosabb tudnivalóit.

További információk érdeklődni és jelentkezni az office@zoldnap.info címen lehet vagy a 0766.611066 telefonszámon.

Jelentkezz minél előbb, hogy Te is mehess!!

zoldnap