A hulladék helye nem a lakásban van!

share on:

 "A hulladék helye nem a lakásban van! Küldje el sétálni." címmel szerveznek Kézdivásárhelyen szeptember 7-én 10 és 18 óra között nagyszabású elektronikai hulladékgyűjtési akciót. Megszabadulhat a használhatatlan készülékeitől és ajándékutalványokat kaphat vagy megnyerheti a nyereményeket a tombolasorsoláson. Elektromos és elektronikai hulladék számos különféle termékből keletkezhet. Ilyenek a kisebb-nagyobb háztartási berendezések, az informatikai és a távközlési eszközök, a világítóberendezések, valamint számos fogyasztási cikk, mint például a rádió, a televízió, a videokamera vagy a hifitorony. Ezek az eszközök több különböző anyagból készülnek, amelyek némelyike veszélyt jelent környezetünkre.

 Szabaduljon meg Ön is bármiyen régi vagy meghibásodott elektromos készülékétől és hozza el a következő gyűjtőpontok egyikére: Kaszárnya előtti parkoló, Sportcsarnok, Szabadság utca, oroszfalvi kultúrotthon, szászfalusi kultúrotthon és a nyújtódi iskola. Leadható elektromos és elektronikai hulladékok fajtái (a teljesség igénye nélkül): 1. Háztartási nagygépek - Hűtőberendezések - Fagyasztók - Mosógépek - Ruhaszárító gépek - Mosogatógépek - Tűzhelyek és sütők - Elektromos főzőlapok - Mikrohullámú sütők - Elektromos fűtőberendezések, fűtőtestek - Elektromos ventilátorok - Légkondicionáló berendezések 2. Háztartási kisgépek - Porszívók - Egyéb takarító berendezések - Varrógépek - Vasalók - Kenyérpirítók - Olajsütők - Darálók, kávéfőző gépek - Elektromos kések - Hajvágó eszközök, hajszárítók, elektromos fogkefe, borotváló, masszírozó és egyéb, testápolásra szolgáló berendezések - Ébresztő- és karórák, időmérésre,- jelzésre és –tárolásra szolgáló berendezések - Mérlegek 3. IT és távközlési berendezések - Nyomtatók - Személyi számítógépek (CPU, egér, monitor és billentyűzet is) - Hordozható számítógépek - Másoló berendezések - Elektromos és elektronikus írógépek - Zseb- és asztali számológépek - Faxok - Telexek - Telefonok - Vezeték nélküli telefonok - Mobiltelefonok - Üzenetrögzítő rendszerek 4. Szórakoztató elektronikai cikkek - Rádió készülékek - Televízió készülékek - Videokamerák - Videomagnók - Hi-fi berendezések - Audio erősítők 5. Elektromos és elektronikus barkácsgépek - Fúrók - Fűrészek - Varrógépek - Hegesztésre, forrasztásra és hasonló célokra szolgáló szerszámok - Fűnyírók és egyéb kertészeti szerszámok 6. Játékok, szabadidős és sportfelszerelések - Villanyvonatok vagy autóverseny-készletek - Kézi videojáték konzolok - Videojátékok - Elektromos vagy elektronikus alkatrészeket tartalmazó sportfelszerelések 7.

 Ellenőrző és vezérlő eszközök - Füstjelző berendezések - Fűtésszabályozók - Termosztátok A kampány teljes szabályzata a www.rorec.ro portálon található meg. A nagyobb méretű elektromos készülékek otthoni vagy intézményektől való ingyenes átvétele esetén kérjük hívják a 0755. 216684-es telefonszámot. Szervezők: Rorec, Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala, Gosp-Com kft és a Zöld Nap Egyesület

zoldnap