Hulladékgyűjtési napot szerveztek Kézdivásárhelyen

share on:

 December 14-én hulladékgyűjtő akciót tartottak Kézdivásárhelyen a Gosp-Com Kft., a Zöld Nap Egyesület és a helyi önkormányzat szervezésében. A szelektív hulladékgyűjtő nap célja, hogy általunk, az emberek által hulladékká váló anyagokat nyersanyaggá alakítsuk át. Főleg azokat ide értve, amelyek ember által készítettek és nem természetes hulladékok. A rendezvényen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.

Az újrahasznosítás célja, hogy a Föld, különböző erőforrásait kíméljük, illetve azokkal okosan gazdálkodjunk, valamint az is, hogy a természetbe kikerülő hulladék mennyiségét drasztikusan csökkentsük. A szombati szelektív hulladékgyűjtő napon három helyszínen adta le a kézdiszéki lakosság a 130 kg műanyagot, 300 kg üveget, 240 kg papírt, 131 liter étolajt, 5 kg szárazelemet és a 900 kg elektromos hulladékot.

A papír kilójáért 10 banit, a műanyag kilójáért 50 banit és az elektromos hulladék kilójáért 30 banit fizettek, mely értéket a szemétszállító vállalat a következő számlából fog levonni. Ne feledjék a legjobb hulladék a "nem keletkező hulladék", a hulladékhegyek csökkentése mindannyiunk feladata és felelőssége, amit csak közös erőfeszítéssel tudunk elérni.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Gema Puerma Castillo és Sebestyén Henrietta

zoldnap