Iskola másképp a Turóczi Mózes Iskolában

share on:

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület EVS(Európai Önkéntes Szolgálat) önkéntesei, a lettországi Ieva Brikmane és az örményországi Gayane Asatryan a Turóczi Mózes Általános Iskola meghívottjai voltak.

Az eseményen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!

2012 április 3-án, valamint 4-én, az „Iskola másképp” nevű program keretén belül, az első nap zsűritagként segítettek György Andrea és Szvoboda Melinda angol tanárnőknek, az ez alkalommal megszervezett szavalóversenyen. Ezt követően Ieva és Gayane a diákokkal együtt angol dalokat hallgattak és végezték a dalokkal kapcsolatos szórakoztató feladatokat. Április 4-én, az önkéntes lányok az V. A. osztályos tanulókat kalauzolták el Örmény, illetve Lettországba, ugyancsak angol verseket hallgathattak és bírálhattak el, majd György Andrea osztályfőnökkel és osztályával közösen, quilling (papírcsík-technika) tevékenységen vettek részt. Az iskola diákjai örömmel és nagy lelkesedéssel fogadtak a két EVS önkéntes lányt és visszavárják őket, más közös tevékenységekre.

Ieva és Gayane itt tartózkodását a Fiatalok Lendületben (Youth in Action) program, Európai Önkéntes Szolgálat második alpontja támogatja.

Szerző és fotó: György Andrea

zoldnap