Környezetvédelem

share

Március 24-én a kézdivásárhelyi Csipkerózsika óvodásai Zöld Nap Egyesület közreműködésével különböző játékos, táncos tevékenységek segítségével ismerkedtek meg a víz fontosságával, melyet az egyesület elnöke Ráduly Attila és az örmény Mariam Evanesyan és a török Gülcan Babir  ESC önkéntesek vezettek le. A Víz világnapjának megünneplését 1992-ben kezdeményezték a Rio de Janiero-ban tartott környezetvédelmi konferencián. A pénteki eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

share

Február 21 - 24 között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával tizennyolcadik alkalommal szervezett napközis tábort a céhes városban. A táborba hat 7 - 10 éves helybéli iskolás gyerek kapcsolódott be, akik naponta 9 - 16 óra között különböző, tematikusan felépített tevékenységen vehettek részt. Az eseményről több száz fotó és számos rövid videófelvétel készült, melyekből a legemlékezetesebbek az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

share

A Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés partnereivel karöltve újra megszervezte az Adventi vásárt a kézdivásárhelyi Borudvarban. Az egynapos rendezvényre meghívást kapott a Zöld Nap Egyesület is, akik a Ne Pazarolj, élj többet programjukkal voltak jelen. Az eseményen készült fotók az egyesület Instagram oldalán megtekinthetőek.

share

Október 25-28 között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával tizenhetedik alkalommal szervezett napközis tábort a céhes városban. A táborba kilenc 7 - 10 éves helybéli, zilahi és torjai iskolás gyerek kapcsolódott be, akik naponta 9 - 16 óra között különböző, tematikusan felépített tevékenységen vehettek részt. Az eseményről több száz fotó és számos rövid videófelvétel készült, melyekből a legemlékezetesebbek az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

share

Július 25 - 28 között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával az év negyedik bejárós táborát szervezi meg a céhes városban. A nappali táborba, olyan 7-10 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik közel érzik magukhoz a természetet és a sportot ugyanakkor hajlandóak új kihívásokban részesülni, új dolgokat elsajátítva főként a kreatív újrahasznosítás és az egészséges életmód terén.

share

Június 21-24 között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával tizennegyedik alkalommal szervezett elemis diákoknak napközis tábort a céhes városban. A táborba huszonegy 7 - 10 éves helybéli, torjai, sepsiszentgyörgyi, kézdikővári, ozsdolai, berecki és szentléleki iskolás gyerek kapcsolódott be, akik naponta 10 - 16 óra között különböző, tematikusan felépített tevékenységen vehettek részt.

share

Június 14-16. között hatodik alkalommal került megszervezésre a töretlen sikernek és érdeklődésnek örvendő Természet – Az élet forrása elnevezésű tábor.

share

Június 21 - 24 között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával az év harmadik bejárós táborát szervezi meg a céhes városban. A nappali táborba, olyan 7-10 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik közel érzik magukhoz a természetet és a sportot ugyanakkor hajlandóak új kihívásokban részesülni, új dolgokat elsajátítva főként a kreatív újrahasznosítás és az egészséges életmód terén. 

share

2022. június 14 - 16 között a Zöld Nap Egyesület tanulmányi tábort szervez a kommandói ifjúsági táborba a Kovászna Megye Hulladékgazdálkodási Egyesülete és a kézdivásárhelyi Önkormányzat résztámogatásával.

share

Zöld Nap Egyesület az elmúlt napokban a kézdivásárhelyi Apor Péter Szaklíceum, a Molnár Józsiás-, és a Petőfi Sándor Gimnázium mintegy kétszáz diákjához látogatott el a Madarak és Fák Napja alkalmából. A tematikához illő játékos és ismeretterjesztő feladatokkal - hang-, és képfelismeréssel, szólások-közmondások gyűjtésével, ügyességi játékokkal - hívták fel a figyelmet a madarak és a természetvédelem fontosságára. A rendezvényen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook adatlapján.

Oldalak