Lábtenisz és Taebo is volt a májusi Mozgó Délutánon

share on:

A Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával immár kilencedik éve, hogy rendszeresen rendezi meg a Mozgó Délután elnevezésű eseményt, melynek negyvenkilencedik változatára május 26-án pénteken került sor. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A nagy hagyománynak örvendő esemény célja ezúttal is az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és az egészségmegőrzésre, ezt a mozgás népszerűsítésén túl kísérő programokkal is igyekeztek elősegíteni. Az év negyedik Mozgó Délutánjára mintegy százan jöttek el, akik többek között lábteniszeztek, teqballoztak, asztaliteniszeztek, sakkoztak, szaladtak, a kisebbek mikádóztak, origamiztak, jengáztak és a szervezőknek köszönhetően pedig különböző fajátékokat próbáltak ki. Most is nagy népszerűségnek örvendett a pénteki esemény utolsó órájában szervezett közös Tae-bó, amit Tankó Sándor csapatával fáradtságot nem ismerve vezetett le. (A Tae-bo az 1970-es években Amerikából indult hódító világútjára, és azóta is töretlen hírnévnek örvend világszerte.)

Az eseményt a tervek szerint a nyári szünetet követően szeptemberben is megszervezik, így aki lemaradt jöhet következőkor. Az orvosok előszeretettel ajánlják mindenkinek a nevetést, mert jót tesz az egészségnek. Ez a program minden bizonnyal sok mosolyt csal az arcokra. A mosoly és a jó hangulat mindenképp biztosított.

A rendezvény lehetőségét a Kézdivásárhely Önkormányzata, a Communitas Alapítvány, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Szolidaritási Testület biztosította. 

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Alik Mazmanyan és Borsó Andrea

zoldnap