Tavaszi Zöld Napok (március 26.-28.)

share on:

Te is légy jelen Székelyföld első Tavaszi Zöld Napoknak elnevezett rendezvényén, Kézdivásárhelyen!

Március 26-án veszi kezdetét az a három napos környezetvédelmi megmozdulás amelynek keretén belül elültetésre kerül 1000 db facsemete Kézdivásárhely municípium területén.

Pénteken 8 órakor a sportcsarnok előtt várunk minden érdeklődőt ahol az eligazítás után a csapat nekivág a katrosai erdőnek. Ott a csemeték kiásására kerül sor.

Péntek este a zene és szórakozás kedvelőit fogjuk várni. A jó hangulatot az Üzenet együttes és a Control zenekar fogja biztosítani.

Azok a résztvevők, akikben a lendület másnapra is kitart részt vehetnek a fák elültetésében is, amely a municípium hat ismert pontján (Sportcsarnok környéke, Református és Katolikus temető, korház udvara, Nagy Mózes elméleti líceum és a nyújtodi általános iskola udvara) fog megtörténni. Majd az este is a mozgás jegyében fog eltelni. A hagyományos mulatságok kedvelőinek a talpalávalót Ábry Béla és zenekara fogja biztosítani. Március 27-én 20:30 és 21:30 óra között városunk csatlakozni fog a 2007-ben elindított Föld Órája (Earth Hour) kezdeményezéshez, melynek célja a globális felmelegedés elleni összefogás hangsúlyozása. Légy te is a megmozdulás részese és kapcsold le a villanyt lakásodban!

De nemcsak fát fogunk ültetni a Tavaszi Zöld Napok keretén belül hanem megszervezésre kerül egy újabb használt olaj- üveg és szárazelemgyűjtés. Gondoltunk a városunkban élő kisiskolásokra és óvódásokra is, számukra a Bóbita játszóház nyújt felejthetetlen élményt.
A vasárnap bővelkedni fog környezetvédelmi előadásokban. Délben Dr. Ónodi Izabella "Földünk alkotóelemei testi és lelki egészségünk meghatározói" cimmel tart előadást. Aztán átveszi a szót Pál Zoltán kolozsvári egyetemi tanár "Erdélyi kerékpáros tanösvényhálózat" előadásával. A kerékpáros témától egy óra erejéig eltávolodunk a klímaváltozás felé, ugyanis Incze Réka sepsiszentgyörgyi környezetvédelmi szakember szemléltetni fogja előadásában, hogy "Mit jelent a klímaváltozás...nekünk?". A vasárnap délutánt egy kerekasztal beszélgetéssel fogjuk folytatni, melynek témája Zöldutak Felsőháromszéken.

A Vigadó kistermében vasárnap este a három nap alatt készült fotókból összeválogatott vetített fényképes bemutatót fogunk tartani. A bemutató után a rendezvényt Al Gore - Kellemetlen Igazság cimű filmjével zárjuk.

Szervezők: Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi sportiroda

Támogatóink: Kézdivásárhelyi Polgármesteri Hivatal, Vicus Kertészet, Big Mama kft, Bingo KFT, Vigadó

Média támogatóink : Profi Rádió, Transindex, Pluszportál, Székely Ujság, Székely Hirmondó, Siculus Rádio, Háromszék, Speoalpin, Kezdi.info

Hírszerző: Ráduly Attila

A részletes programot és a plakátot a csatolásnál megtalálhatod.

zoldnap