Pörögtek a családok az idei Gyerkőcfesztiválon is

share on:

Május 31 - Június 1 között a kézdivásárhelyi W. Wegener Parkban megszervezett Gyerkőcfesztiválon pöröghettek a családok. A hat fordulóból álló vetélkedőre 24 család nevezett be, célja volt a családok összekovácsolása egy összetett program keretében, amely egyaránt fektetett hangsúlyt a szórakozásra, valamint a mozgás, különböző sportágak játékos megismerésére, végrehajtására és annak megoldására is. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők az egyesület Facebook oldalán.

Zöld Nap Egyesület vetélkedőjére ezúttal huszonnégy család nevezett be (összesen 78 személy), akik sikeresen hajtották végre a számukra kijelölt változatosabbnál változatosabb feladatokat. A családoknak egyesítve erejét, tudását, alkotókedvét, kicsik és nagyok közösen együttműködve összesen hat feladatot kellett időre megoldaniuk. A feladatokban többek között megtalálható volt a társasjáték, a zsákban ugrás, a kosárra dobás és különböző fejtörő is. A helyes megoldások pontokat jelentettek, amelyek közelebb vitték a benevezett csapatokat a nyeréshez. Pontegyezőség esetén a helyezésről a mért idő sorrendje volt a döntő.

A feladatok teljesítése és összesítése után a képzeletbeli dobogó első fokára a Jóság csapata (Pakó Attila és Pakó Dávid), a másodikra a Gólyák csapata (Babos Balázs és Babos Gabriella) és harmadikra pedig a Robot szivecskék (Szőcs Andrea és Szőcs Dániel), a negyedik a Szuper csapat (Székely Csaba, Székely Zsófia és Székely Mátyás) állhatott fel. Az első négy család, oklevelek az érmek mellett egy-egy ajándékcsomaggal térhettek haza. 

A szervezők köszönik a családoknak a részvételt, az önkénteseknek a segítségüket, valamint a Wegener Pro Sanitate Alapítványnak a meghívást és a támogatást.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Szabó Tímea-Barbara és Sinem Tosun

zoldnap