Játszva ismerheted meg a társaid - csapatépítőt tartottak

share on:

2019. július 28-án Zöld Nap Egyesület az önkéntesei számára egy újabb csapatépítő tréningét tartott. A tréning tartalmazott csoportépítő, kommunikációs, bemelegítő jégtörőket, valamint számos mozgásos játékot is. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

A többnyelvű szakmai értekezlet, csapatépítő tréning a céhes városban került lebonyolításra, melynek elsődleges célja volt egy interaktív, játékos mégis tartalmas, és legfőképp különböző készségeket fejlesztő tréning szervezése, ugyanakkor nem volt hiány a kreatív fejtörőkből sem. A 18 jelenlévő önkéntes betekintést nyert az egyesület mindennapjaiba olyan módszereket ismerhettek meg, melyek használatával kiléphettek a mindennapi monotonitásból egy kicsit a kommunikációban és koordinációban is kipróbálva dolgozhattak egy csapat keretén belül. Ahhoz, hogy sikerre vigyék a küldetéseket, nemcsak a fejüket kellett használniuk, hanem figyelniük is kellett egymásra. A Derzsi Katalin és Sebestyén Henrietta tagok által összeállított csapatépítő és élménypedagógiai foglalkozások során a bizalom kiépítésén, a csapatmunka elsajátításán volt a legnagyobb hangsúly.

A csapatépítő során a szervezet önkéntesei három csoportot alkotva kidolgozták a Mozgó Délután, a "Ne pazarolj, élj többet" és a most hétvégén megszervezésre kerülő Elemer a Nemerén elnevezésű rendezvények tevékenységeinek fejlesztési tennivalóit is. Egy rövid szünetet követően társasjátékozás és egy két órás tekézés zárta le a jól sikerült vasárnapi napot. "Ez az együtt töltött idő úgy gondolom épp megfelelő volt arra, hogy a csapat még jobban összehangolódjon és megismerjük az elmúlt hetekben csatlakozottakat. Jobb és összetartóbb kapcsolat alakuljon ki köztünk, s meggyőződésem, hogy ez a kötelék az előttünk álló időszakban még jobban erősödni fog." - nyilatkozta az egyik résztvevő.

Támogató: Sportiroda, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Szolidaritási Testület

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Beck Orsolya

zoldnap