Ezek is mi vagyunk - fotópályázat eredményhirdetés és kiállítás megnyitó

share on:

Az elmúlt napokban Ezek is mi vagyunk! címmel sikeresen lezárult a Zöld Nap Egyesület által meghirdetett tizenkettedik fotópályázat, melynek célja volt a fotósok művein keresztül felhívni a nagyközönség figyelmét az ember és a természet kapcsolatára, szépségére és annak hibáira. Ebbe beletartoztak a pozitív példák mellett az olyan alkotások is, ami sokkolók, figyelemfelkeltők és elgondolkodtatók. 

 A meghirdetett fotópályázatra az elmúlt öt hónap során száztizenkilenc versenyző 317 izgalmas és gyakorta újszerű pályaműve érkezett be a Kárpát-medence különböző térségeiből. A három tagú zsűri (Bede Gábor, Nagy Lajos és Kelemen Gábor) által értékelt legjobb fotók kiállítására és díjazására  a koronavírusnak köszönhetően rendhagyó módon online 2020. december 18-án (péntek) 18:00-kor a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház Dísztermében kerül sor. 

A pénteki megnyitó színvonalát Pálkó Bernát (felkészítő tanár Kis Emese) és Imre Mária-Anita (felkészítő tanár Gligor Zoltán) Bod Péter Tanítóképző diákjainak témába vágó műsora fogja emelni, Nagy Lajos a Romániai Fotóművészek Szövetségének titkára pedig a beküldött pályaműveket fogja méltatni. A legjobb fotók készítőit névre szóló oklevéllel és díjakkal jutalmazzuk. A legjobb alkotásokból egy 2021-es forgatható falinaptár  készül. Az előző években kiadotthoz hasonlóan tartalmazza a fontos Zöld Napokat, a programmal kapcsolatos rendezvényeket, dátumokat is.

Támogatók:  Vigadó Művelődési Ház, Communitas Alapítvány és az Európai Szolidaritási Testület

zoldnap