Tavaszi bejárós tábort szerveztek

share on:

Április 25 - 28 között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával tizenkettedik alkalommal szervezett napközis tábort a céhes városban. A táborba tizennégy 7 - 10 éves helybéli, kovásznai és szentléleki iskolás gyerek kapcsolódott be, akik naponta 10-16 óra között különböző, tematikusan felépített tevékenységen vehettek részt. Az eseményről több száz fotó és számos rövid videófelvétel készült, melyekből a legemlékezetesebbek az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A tábor számos célja közül az egyik kétségtelenül az is, hogy a sportot kedvelő, a természetet szerető  gyerekeket megtalálják, illetve ők is megtalálják az egyesületet annak érdekében, hogy tartós kapcsolat alakuljon ki köztük, azaz rendszeres résztvevőivé váljanak programjaiknak. A gyerekeknek olyan játékos tevékenységeket szerveztek, mely által felhívták figyelmüket a környezettudatosság és az egészséges életmód fontosságára. A tábor nemcsak szituációs gyakorlatokból állt, hanem rengeteg kommunikációs, ráhangoló-hangulatoldó, valamint mozgásos programot is tartalmazott. Ugyanakkor izgalmasabbnál izgalmasabb csapatjátékokban, valamint gondolkodást fejlesztő stratégiai játékokban vettek részt de a kézműves-tevékenység, az origami sem hiányzott a programból. A napközis tábor keretén belül volt még számos labdajáték, teremfoci, tánc tanulás, meseolvasás, sudoku, asztaliteniszezés, ugrókötelezés és sok sok tavaszi fejtörő is. 

Mindezek mellett a tábor meghívottja volt Csáki Pálma is, aki a felelős kutyatartásról tartott egy előadást. A foglalkozást nemcsak a diákok, de a négylábú házi kedvencek is nagyon élvezték, az ebek ugyanis szívesen tűrték, hogy a kicsik simogassák őket, barátkozzanak velük. A tábor tevékenységébe a Heal the earth, reloaded edition projekt négy ESC önkéntese is bekapcsolódott. A négy nap alatt igazi barátságok köttettek, új ismereteket szereztek a gyerekek, sok kalandos feladattal, élménnyel lettek gazdagabbak.

Szerző: Ráduly Attila

Partner: Európai Szolidaritási Testület és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Videó: 

zoldnap