A szelektív hulladékgyűjtésről és az újrahasznosításról tanultak

share on:

2016 december 8-án a Zöld Nap Egyesület csapata a kézdivásárhelyi Manócska Napközi Otthon Méhecske csoportjába látogatott el, ahol a szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás témában szerveztek tevékenységeket. A csütörtök reggeli rendezvényen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

Az esemény fő célja a szelektív hulladékgyűjtés tudatosítása volt az ovisok körében. Ma még mindig nagy mennyiségű hasznosítható anyag kerül a kukákba, melyek jobb helyen lennének a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken, mert így biztosított a hasznosításuk. Az interaktív program a "Let`s recycling" társasjáték bemutatásával és ismertetésével kezdődött, melyet a "Let`s Move" (Mozogjunk) projekt EVS önkéntesei készítettek el. A társasjáték során egy előre kialakított pályán kellett végig haladniuk a gyerekeknek dobókocka segítségével. Párokat alakítva, az egyik ovis volt a játék bábúja, a másik meg a dobó és a végrehajtó.

A délelőtti tevékenység során a csöppségek megtanúlják a háztartási hulladékok csoportosítását eredetük és összetételük szerint, megkönnyítve az újrahasznosítás folyamatát és tudatosul bennük annak fontossága is. A legjobb hulladék a "nem keletkező hulladék", a hulladékhegyek csökkentése mindannyiunk feladata és felelőssége, amit csak közös erőfeszítéssel tudunk elérni. Az egyesület csapata köszöni a Molnár Dalma óvónéninek a szíves fogadtatását.

Támogató: Erasmus plusz program és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Szerző: Ráduly Attila

zoldnap