Tavaszi Zöld Napok hatodszor

share on:

A Zöld Nap Egyesület idén április 24 és 26 között hatodik alkalommal szervezi meg a Tavaszi Zöld Napokat. A három napos rendezvénysorozaton előadásokat, faültetést, szemétszedést szerveznek, de a kikapcsolódásról sem feledkeznek meg, lesz zöld játék, csillagvizsgálás és kerékpár ügyességi verseny is. Az esemény péntek reggel 8 óra 30 perckor a Vigadó előtt gyülekezve egy patakmeder-tisztítással és szemétgyűjtési akcióval kezdődik, melyet partnerségben a helyi Önkormányzattal szerveznek meg. A résztvevőket közös bográcsozással jutalmazzák.

Többéves hagyománya van már a gyermekek számára megrendezett ügyességi kerékpáros versenynek, mely 17 óra 30 perctől a sportcsarnok melletti téren kerül lebonyolításra, ahol külön korosztályban fognak versenyezni az óvodások, elemi iskolások, V-VIII. osztályosok és az ifjak. Érdeklődni, jelentkezni a 0725-101263-os telefonszámon lehet. A kézdivásárhelyi zöldek a helyi Sportirodával 18 órától a városi Sportcsarnokban hívják az érdeklődőket a nagy sikernek örvendő Mozgó Délutánra ahol a jelenlévőknek lehetőségük lesz asztaliteniszezni, gombfocizni, táncolni a Dance is life csoporttal. Ugyanakkor kincset kereshetnek, kipróbálhatják a Mölkkyt és az Öko Catan stratégiai játékot is.

A szombati nap 11 órától faültetési akcióval kezdődik, melynek helyszíne a Sportcsarnok melletti tér. Este 22 órakor a zöld naposok mindenkit kihívnak szintén a Sportcsarnokhoz, hogy az Erdélyi Magyar Csillagászati Egyesület alelnökével együtt vizsgálják az égboltot.

Vasárnap (április 26) - Sportmotel társalgója 11:00 - 11:05 - Köszöntő Előadások 11:05 - 11:40 - Nagy István (Erdélyi Magyar Csillagászati Egyesület) - Az időjárásról alapfokon 11:45 - 12:15 - Zonda Balázs (Gosp-Com Kft.) - Hulladékgazdálkodás Kézdivásárhelyen 12:20 - 13:00 - Madarasi Csilla (kommunikációs felelős) - Bodoki- és Baróti-hegység, Csókás-Veczer-dombság, Veresvíz-tőzegláp, Lassúág-Honcsok-tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek megfelelő kezelése projekt ismertetése 13:00 - 13:10 - Szünet 13:15 - 13:40 - Forró Béla (Székely Kutyaklub) - Felelős kutyatartás 13:45 - 14:10 - Furus Levente (Turulmadár Ifjúsági Iroda) - Fedezd fel az önkéntesség világát 14:15 - Értékelés

Partnereink: Kézdivásárhely Önkormányzata, Kovászna Megye Önkormányzata, kézdivásárhelyi Sportiroda, az Erasmus+ program és a Gosp Com Kft

Médiatámogatóink: Kezdi.info, Profi Rádió, Transindex, Székely Hírmondó, Siculus Rádió, Polyp Tv, Háromszék

Plakátterv: Györgyjakab Boróka

zoldnap