Több mint 700 résztvevő a nyolcadik 24 órás szaladáson

share on:

Október 12-13 között 741 személy vett részt a nyolcadik alkalommal megrendezett 24 órás futáson. A Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi Önkormányzat Sportirodája azzal a céllal szervezte meg a napot, hogy minél többen mozogjanak, sportoljanak és tegyenek bár egy kört egészségük érdekében. A rendezvényről készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!

Az eseményen részt vettek a Petőfi Sándor-, Turóczi Mózes-, Molnár Józsiás Általános iskolák és a Református Kollégium diákjai, a kézdivásárhelyi Manna Otthon tanulói, a KSE és az NMSK kosárlabdásai, a kézdivásárhelyi cserkészek, az EMI képviselői, az Old Mickey's Barbell Club sportolói, az Ashihara-karatékák, az NMSK asztaliteniszezői, a futszál iskola növendékei, a KSE labdarúgói és az NMSK cselgáncsozói is. Éjszakai futást vállaltak: A Sporting Budo Karate Klub sportolói, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom képviselői, a Funkcionális Fitnesz helybéli vezetői, a városi tűzoltók, a KSE karatékái, a Senso KFT vezetői, akik összesen több, mint 7700 kört tettek meg a céhes város sportcsarnokának felső folyosóin. Ez a távolság 1970 km-nek felel meg. Legfiatalabb résztvevő Voloncs Lilla (10 hónapos), míg a legidősebb Ferencz Gábor (79 éves) volt. A nap legkiemelkedőbb teljesítményét Straua Medárd nyújtotta, aki összesen 107 kört tett meg. Az esemény hangulatát 6 órától a Pro Pectus Egyesület családos ritmikus mozgása színesítette. A megmozdulás hatására várhatóan a résztvevők közelebb érzik majd magukhoz a mozgást, mint a testi és lelki egészség megőrzésének egyik módját; szívesen és gyakrabban űzik majd ezt a sportágat, valamint, látva a figyelemfelkeltő erőfeszítéseket, egészséges életmód kialakítására törekszenek.

A résztvevők között ma délután 5 órakor ajándékot fogunk kisorsolni a Sportcsarnokban. Nem utolsó sorban megköszönjük a Kézdivásárhelyi Polgármesteri Hivatal és a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság támogatását is. Gratulálunk minden résztvevőnek, aki eljött és hozzájárult a 24 órás futás sikerességéhez.

A szervezők nevében: Kocsis Zoltán (sportiroda vezető) és Ráduly Attila (ZNE elnök)

zoldnap