Újabb kiadvány a Zöld Napnál

share on:

 Megjelent az a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület gondozásában az “Egyenlő esélyt mindenkinek” projekt ismertető kiadványa. A Györgyjakab Boróka tervezésében elkészült kiadvány a világhálón a zoldnap.info oldalon olvasható. Az elmúlt hónapokba a zöldek csapata Ráduly Attila projekt koordinátor és Derzsi Eszter coach vezetésével lebonyolították az “Egyenlő esélyt mindenkinek” elnevezésű projektet hátrányos helyzetű fiatalok számára. A program több részből tevődött össze, volt egy esszépályázat, melynek nyertesei egy hetes tanulmányi képzésen vehettek részt az ojtozi Anselmo fogadóban. A projekt célja, hogy a fiatalok (szociális vagy földrajzilag hátrányos helyzetű területről származnak stb.) rádöbbenjenek arra, hogy nekik is van helyük a világban.

 A táborba a fiatalok beszélhettek saját élethelyzeteikről, az ebből adódó, megtapasztalt problémákról; az összes foglalkozáson gyakorlati tudnivalókat sajátíthattak el, trénerek vezetésével pedig közösségépítő játékokon vehettek részt. A nem formális nevelésen alapuló tematikus napok nagy hatással voltak a résztvevőkre, sokan rádöbbentek az önkéntesség fontosságára, így többen is csatlakoztak egy - egy régióban működő civil szervezethez, ahol igazán hasznosnak érezhetik magukat. Ha van egy közös út, melyen elindulhatunk, akkor bátran vágjunk neki hisz sikerülni fog a kellő akarat mellett. Ezt bizonyítja a táborról megjelent kis összefoglaló füzet is, mely összegzi a táborban elsajátítottakat. Egyebek mellett olvasható az előadókról egy rövid ismertető, valamint megismerhetjük a résztvevők által megírt tábor himnuszt, a Föld Anyának címzett levelüket és megtekinthetjük a tábor zászlóját is.

 A húsz oldalas színes kiadvány ugyanakkor útmutatóul szolgál a munkahelykeresőknek is, hiszen tartalmazz egy europass önéletrajz, valamint motivációs levél mintát és nem utolsó sorban bemutatja részletesebben az Európai Önkéntes Szolgálatot is. A 18 éven felüliek ugyanis már mehetnének önkénteskedni valamelyik uniós vagy délkelet-európai országba az EVS-sel (Európai Önkéntes Szolgálat), jár a teljes ellátás, valamint országonként változó mértékű zsebpénz. Hasznos és tartalmas böngészést kíván hozzá a Zöld Nap Egyesület csapata! A projekt a Fiatalok Lendületben (Youth in Action) Program 1.2 alpontja révén valósult meg.

zoldnap