Vetélkedőt szerveztek Nagyborosnyón

share on:

A Bartha Károly Gimnáziumban pénteken negyedik alkalommal került megszervezésre az Adj, király, katonát! elnevezésű vetélkedő helyi döntője. A nagy hagyománynak örvendő rendezvény célja a családközpontú életszemlélet közvetítése, és a gyermek szerepének kihangsúlyozása a család, a társadalom szempontjából.

Az eseményen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!

A V-VIII. osztályos tanulókból álló 10 csapat 32 tagja vidám, több mint két órás pörgős vetélkedőn küzdött meg. A versenyzők a Bardócz Csaba ikafalvi református lelkész és Bardócz Tímea vallásoktató által szerkesztett mesefüzet tartalmából bizonyították rátermettségüket. Érdekes ügyességi játékokon is vehettek részt a versenyzők. A három tagú „családokba” sorolt versenyzők első próbatételként nevet és címert választottak maguknak, majd érdekesnél érdekesebb himnuszokat komponáltak a családjuknak. A játékos, olykor becsapós villámkérdésekre ötletes megoldások és válaszok érkeztek. A legügyesebbnek bizonyult három csapat jutalomban és díszoklevélben részesült.

A zsűri tagjai: Derzsi Katalin és Papp Csilla voltak. Ezúton is a köszönik a szervezők a segítségüket, külön kiemelve Derzsi Eszter aligazgatónő közreműködését. Az Adj, király, katonát verseny nagyborosnyói vetélkedőjének díjazottjai: I. Három pillangó csapat: Kocsis Izabella, Cocis Anita, Mocsel Lóránd. II. A három testvér: Bartos Eszter, Lőrincz Natália Ileana, Kovács Róbert III. Kertészek: Kovács Richárd, Mántó Szilárd, Gáspár Andrea Lisa. A továbbjutott csapat tagjai jó eséllyel készülhetnek a Mindent Eldöntő egyéni országos versenyre, melyet az idén is a Magyar Ifjúsági Tanács szervez meg.

A vetélkedő további részleteiről, az egyes helyszínek szervezőiről az országos programfelelős, Bardócz Csaba ad tájékoztatót (tel. 0742-871575).

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Silvia Blanco Gonzalez

zoldnap