24 órát szaladtak a Kézdiszékiek

share on:

A Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi sportiroda újra megszervezte a céhes városban a 24 órás futást. Az eseményen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!

A nyertesek névsora megtekinthető a beszámoló végén. Az ötödik alkalommal szervezett egészséges életmódot népszerűsítő rendezvényen megközelítőleg 600 személy vett részt a céhes városból és környékéről, de érkeztek sportolók Sepsiszentgyörgyről és Budapestről is. Az esemény lényege, hogy 24 órán keresztül folyamatosan szalad legalább egy ember, azonban többen is szaladhattak egyszerre. A szaladás ugyanakkor nagyon könnyen elérhető és „zsebbarát” sportág. A megmozdulás hatására a résztvevők közelebb érezhették magukhoz a mozgást, mint a testi és lelki egészség megőrzésének egyik módját.

A résztvevők többsége a város oktatási intézményeiből érkeztek, továbbá a civilek mellett jelen voltak a Kézdivásárhelyi Sportegyesület (KSE) szakosztályai, a cserkészek, a rendőrök, a tűzoltók, a kangoo-s és zumbás lányok is. A legfiatalabb futó Barti Nóra volt (1 éves és 3 hónapos), míg a legidősebb Szabó Bandi-András a maga 67 esztendejével. Nagy Norbert a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója futotta a legtöbb kört, aki 70-szer kerülte meg a pályát.

Az esemény hangulatát este 7 órától a Pro Pectus Egyesület aerobikja tette színesebbé. A résztvevők között a szervezők ajándékokat sorsoltak ki 2O12 június 2O-án (szerda) 15 órától a Zöld Nap Egyesület székhelyén (33-as Udvartér, 1 szám ).

A sorsolás nyerteseinek ezúton is gratulálunk! Berecz Gyuszi 48 éves, Trikót nyert Kovács Judit 40 éves, Trikót nyert Pakucs István 10 éves, Kerékpárjavítást nyert Fuksz Etele 31 éves, Kerékpárjavítást nyert Marosi Tamás 10 éves, Kerékpárjavítást nyert László Szabolcs 12 éves, Kerékpárjavítást nyert Gligor Melánia 15 éves, Táborlehetőséget nyert Kovács Réka 16 éves, Táborlehetőséget nyert Ezúton is köszönetet érdemel a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, a Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatal, a Tiszta Formák és a Communitas Alapítvány, a Mi-tu Ház, a Brooklyn és a Tekergő KFT a támogatásért.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Gayane Asatryan

zoldnap