Adni jó - Újévi Meleg Étel ötödször

share on:

Újra nagy élmény volt átélni az újévi meleg étel akció örömét a céhes város főterén, melyet ötödik alkalommal is Héjja Tamás kezdeményezett. A szervezők a szombat délutáni eseményre kilátogatókat füstölt sajttal és tökmaggal ízesített zellerkrémlevessel, mézes- és tepertőpogácsával várták. A rendezvényen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook adatlapján.

Három órakor kezdődött az ételosztás, de néhányan elsősorban kisnyugdíjasok és nagycsaládosok, már fél háromtól a helyszínen várakoztak, hogy meleg ételt vihessenek haza. A közel 1000 adag ételt a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, a Zöld Nap Egyesület, a 34-s számú Gábor Áron cserkészcsapat szolgálta fel és juttatta el a jelenlevőknek valamint azon személyeknek, akik nem érhettek volna ki a céhes város központjába. Volt, aki az otthon maradt hozzátartozójának is kért, mások vacsorára tették félre az ételt. Ugyanakkor a városi pszichiátriára és a Zenóbia Idősek Otthonába is kiszállították a finom ebédet. A főzésben a Jazz Bistro munkaközössége nyújtott segítséget, a Francia Pékség a tepertős pogácsákat, míg az étel mellé kiosztandó gyömbéres–mézes szíveket a Süti Éden készítette el és a Kreakids Studio tanítványai díszítették ki. 

Héjja Tamásnak célja, hogy a rendezvény mindenki számára közösségi élményt jelentsen, és ha adhat valamit a rászorulóknak, az számára boldogságot jelent. Ugyanakkor ezutón is köszönetet mond mindazoknak, akik a rendezvényhez valamilyen formában hozzájárultak és támogatták azt.

Fotó: Sebestyén Henrietta

zoldnap