Biztonságos kerékpározásra tanították a Fashion Nap résztvevőit

share on:

Július 1-én a New Fashion és a Zarah Moden készruhagyárak első alkalommal szervezték meg a nagyszabású Fashion Napot, melyre meghívást kapott a Zöld Nap Egyesület csapata is.

A szombat délelőtti rendezvényre a jelenlévő kézdiszéki egyesületek színesebbnél színesebb programokkal készültek, a Zöld Naposok a valós közlekedési szituációk modellezésére alkalmas tanpályán közlekedési szabályok és a közúti jelzőtáblák ismertetésére, gyakorlatára fektették a hangsúlyt. Ugyanakkor a rendezvény keretén belül hangsúlyt fektettek a kerékpártörténeti áttekintésre és a törvény által előírt biztonságos biciklizéshez elengedhetetlen felszerelések bemutatására is. A bringáról nem hiányozhat a hatékony fékberendezés, a működőképes kormányzási rendszer, a csengő, a lámpa és a fényvisszaverő elemek. Megfigyelhető, hogy a közlekedési szabályokat a legtöbb közlekedésben résztvevő nem ismeri megfelelő pontossággal, amely számos forgalmi helyzetben eredményez bizonytalanságot. Bár a kerékpár mindennapi használatához nem kötelező jogosítvány, a forgalomban való biztonságos közlekedéshez a KRESZ ismerete elengedhetetlen.

Köszönjük a felkérést és a segítséget a készruhagyárak vezetőségének, hogy ezen akció keretén belül több száz gyerek gyakran a szülővel karöltve megtanulhatott, átismételhetett néhány alapvető közlekedési szabályt. A fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

 
Szerző: Ráduly Attila
 
Fotó: Ayşe Büşra Yılmaz, Sebestyén Henrietta és Jánó Tünde

zoldnap