Elemér a Nemerén VII - bringás kincskeresés

share on:

2021. július 18.-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület megszervezi a hetedik kerékpáros kincskeresést a Nemere Útján. A kincskeresésre korhatártól függetlenül várják azon személyek jelentkezését, akik szeretnek kerékpározni és szeretik a kihívásokat, kalandokat. Jelentkezési határidő: július 16, a 0766.611066-os telefonszámon vagy az office@zoldnap.info-n. A helyek száma korlátozott.

Amire szükség lesz: egy biztonságos és működőképes állapotban levő kerékpár, fényképezőgép (tetszés szerint fotózásra alkalmas telefon), kalandvágy, kreativitás, logikus gondolkodás, javasolt bukósisak viselés és napolaj használat is. A szervezők az indulásnál ellátnak egy térképpel, feladatleírással és egy kis nassolni valóval útnak is eresztenek, hadd próbáljatok szerencsét! A rendezvényen való részvételi hozzájárulás 7 lej. A szervezők díjakkal, oklevelekkel értékelik a legügyesebb kincsvadászokat és nem utolsó sorban biztosítják egy fergeteges kalandos napot a Nemere Útján, tele–tele élménnyel és sok mokával. A csapatokban minimum egy főnek nagykorúnak kell lennie. Amennyiben nem tudsz összeállítani egy teljes csapatot, az sem baj, majd beosztunk egy hiányos csapatba.

Tervezett program: Fontos, hogy a rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, helyszínen nem lehet regisztrálni! Vasárnap reggel (július 18) tíz órától a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnok előtt indulnak az előre benevezett 2-3 fős csapatok a kincskereső túrára, a már előre megtervezett útvonalon. Kézdivásárhely, Fortyogó, Szentkatolna, Gelence, Hilib, Ozsdola - Sárfalva - Kézdivásárhely. 

A rendezvény célja, többek között növelni a lakosság érdeklődését a biciklitúrák irányába, rámutatva arra, hogy a biciklizés által nemcsak az egészséges mozgást gyakoroljuk, hanem ugyanabban az időben tágíthatjuk általános műveltségünk határait megismervén térségünket és fejleszthetjük kreativitásunkat valamint a csapatban való együttműködés szellemét is erősíthetjük ezáltal. A rendezvény útvonalát úgy állítottuk össze, hogy érintsen a természeti értékek bemutatásán túl kultúrtörténeti, illetve más helyi szempontból fontos emléket, vagy érdekességet.

Partner: Bethlen Gábor Alapítvány, Senso KFT, az Európai Szolidaritási Testület és az Empty fesztivál

Médiatámogatók: Profi Rádió, Szék-helyek, Kezdi.info, Siculus Rádió, Székely Hírmondó, Polyp Tv, Háromszék Napilap

zoldnap