Összefogni egy zöldebb jövőért - Zöldtalálka először

share on:

A civil szervezetek tevékenységének fontosságával mindnyájan tisztában vagyunk. Az ő kezük munkájának köszönhető egy sor olyan előrelépés, amely bár sok esetben nem kerül nagy anyagi erőfeszítésbe, mégis elkerüli a legtöbb ember figyelmét. A zöld civil szervezetek közti hatékonyabb együttműködés végett tervez a Zöld SzékelyFöld Egyesület és Zöld Nap Egyesület egy zöldtalálkát.

„Szeretnénk egy asztal mellé ültetné a régióban dolgozó környezetvédelmi szervezetek képviselőit. Hosszútávon úgy van elgondolva, hogy amennyiben életképes a dolog, háromhavonta kerülne sor egy hasonló találkozóra, mindig más településen” – áll a szervezők közleményében.
Az első találkozót augusztus 20-ra tűzték ki, a helyszín Csíkszereda. A rendezvény célja elbeszélgetni az egyesületek működéséhez kapcsolódó legfőbb problémákról, kihívásokról, például szervezetműködtetés - tapasztalatok, önkéntesség, pályázatok, adománygyűjtés, főbb környezetvédelmi problémákról, amelyek az adott vidékre jellemzőek. Továbbá a szervezetek közti ismerkedés, problémák, tervek, eddigi megvalósítások megbeszélése. A szervezők szeretettel várják minden zöld szervezet jelentkezését augusztus 1-ig az info@zoldszekely.ro vagy a zoldnapegyesulet@gmail.com elektronikus postacímeken.

Szerző: Pál-Varga Réka

zoldnap