Kilencedik alkalommal szerveztek 24 órás szaladást

share on:

Az esős időjárás ellenére 668 személy regisztrált be október 12-13 között a Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi Önkormányzat Sportirodája által kilencedik alkalommal megrendezett 24 órás futásra. A szervezők azzal a céllal szervezték meg ezt a napot, hogy minél többen mozogjanak, sportoljanak és tegyenek bár egy kört az egészségük érdekében. A rendezvényről készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!

A legtöbb szaladó a Petőfi Sándor és a Turóczi Mózes Gimnáziumból érkezett, a sort folytatták a Csipkerózsika Napköziotthon növendékei, a GÁMOK tanulói, az asztalitenisz Iskola sportolói, a KSE jégkorong -, kosárlabda - ès ifj. labdarúgó szakosztályai és a sportiroda alkalmazottai. Továbbá a nap folyamán szép számban megjelent a kézdivásárhelyi 34. sz. Gábor Áron Cserkészcsapat, a Borosnyay Kamilla elhelyezési központ lakói, a NMSK asztaliteniszezői, a Zöld Nap Egyesület önkéntesei és a Senso KFT. Ugyanakkor éjszakai futást vállalt a Sporting Budo Karate Klub, a Funkcionális Fitnesz, az Old Mickey's Barbell Club csapata, a céhes város tűzoltói és számos "szabadúszó" is. Legfiatalabb résztvevő Voloncs Lilla (1 év 10 hónapos), míg a legidősebb Slekta Lajos (63 éves) volt aki  harminc kört szaladt. A nap legkiemelkedőbb teljesítményét Kádár Pál nyújtotta, aki összesen kilencvenszer kerülte meg a Sportcsarnokban kijelölt távot. Az esemény hangulatát 7 órától a Pap Ágnes zumba oktató sikeres ritmikus mozgása színesítette. A megmozdulás hatására várhatóan a résztvevők közelebb érzik majd magukhoz a mozgást, mint a testi és lelki egészség megőrzésének egyik módját; szívesen és gyakrabban űzik majd ezt a sportágat, valamint, látva a figyelemfelkeltő erőfeszítéseket, egészséges életmód kialakítására törekszenek.

A bejelentkezett résztvevők között hétfőn délután 5 órakor ajándékot fogunk kisorsolni a Sportcsarnokban. Nem utolsó sorban megköszönjük a Kézdivásárhelyi Polgármesteri Hivatal, a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, a Communitas Alapítvány és Paizs Ferenc vállalkozó támogatását is. Gratulálunk minden résztvevőnek, aki eljött és hozzájárult a 24 órás futás sikerességéhez.

A szervezők nevében: Kocsis Zoltán (sportiroda vezető) és Ráduly Attila (ZNE elnök)

zoldnap