Környezettudatos vetélkedők az Új élet gyerektáborban

share on:

Zöld Nap Egyesület csapata augusztus 18-án meghívást kapott a Berecki Református Missziós Egyházközség által szervezett Új élet Gyerektáborba. A rövid programismertetőt és bemutatkozást követően kezdetét vette a délutáni tevékenységsorozat. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

Az Oroszfaluban megszervezett rendezvényen az idén áprilisban kezdődött Don`t trash our future: RRR projekt EVS önkéntesei osztották meg az önkéntesség során szerzett tapasztalataikat. Ezáltal a jelenlévő gyerekeknek lehetőségük volt számos információt megtudni Török-, Örmény-, és Spanyolországról, betekintést nyerve az adott helyszínek rejtelmeibe is. Ezt követően átsétálva Fortyogófürdőre egy játszó zónát alakítottak ki, majd a 25 táborlakót csapatokba osztották és máris kezdődhettek a többfordulós versenyek. A különböző vetélkedők célja volt a mozgás, a kreativitás, a logikus gondolkodás, valamint az el nem hanyagolható együttműködés, csoportmunka, versenyszellem fejlesztése volt melyek hosszú távon meghatározhatják tanulmányi sikereiket is. Az önfeledten játszó kézdiszéki gyerekeket figyelve észrevehető volt, hogy a játékok során a saját maguk elé állított akadályokat is örömmel és önként küzdték le. A változatos programok során a környezettudatos nevelésre is szerettek volna egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni, illetve a fiatalok figyelmét felhívni arra, hogy jobban vigyázzanak környezetükre.

Köszönjük a szervezőknek a segítségét a játékok lebonyolításában, valamint Raff Andreának a meghívást és a meleg ebédet. 

Támogató: Erasmus + program.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Ayse Büșra Yilmaz 

zoldnap