Adni jó - Újévi Meleg Étel negyedszer

share on:

Újra nagy élmény volt átélni az újévi meleg étel akció örömét Kézdivásárhely főterén, melyet negyedik alkalommal is Héjja Tamás kezdeményezett. A szervezők a szombat délutáni eseményre kilátogatókat krumplis mézes-mustáros karajjal, káposztával és sajtos bagettel várták. A rendezvényen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook adatlapján.

Három órakor kezdődött az ételosztás, de néhányan elsősorban kisnyugdíjasok és nagycsaládosok, már fél háromtól a helyszínen várakoztak, hogy meleg ételt vihessenek haza. A közel 500 adag ételt a Nők Egyesülete, a Zöld Nap Egyesület, a 34-s számú Gábor Áron cserkészcsapat szolgálta fel és juttatta el a jelenlevőknek valamint azon személyeknek, akik nem érhettek volna ki a céhes város központjába. Volt, aki az otthon maradt hozzátartozójának is kért, mások vacsorára tették félre az ételt. A mézes-mustáros karajpörköltet a Bujdosó Vendéglő és a Jazz Bistro segitett elkészíteni, a sajtos bagetteket a Francia Pékség sütötte erre az alkalomra. A Süti Éden és a KreaKids Stúdió jóvoltából 500 szív alakú mézespogácsát is szétosztottak.

Héjja Tamásnak célja, hogy a rendezvény mindenki számára közösségi élményt jelentsen, és ha adhat valamit a rászorulóknak, az számára boldogságot jelent. Ugyanakkor ezutón is köszönetet mond mindazoknak, akik a rendezvényhez valamilyen formában hozzájárultak és támogatták azt.

Fotó: Isa Fernandez

zoldnap