A kerékpárral és a spanyol kultúrával ismerkedtek meg a kővári diákok

share on:

Március 5-9 között a kézdikővári Gimnáziumban az idén is megszervezésre került az Iskola Másként hét, amely változatos, tartalmas és sokrétű tevékenységeket kínált a gyerekeknek. A Zöld Nap Egyesület már évek óta partnere a kézdikővári iskolának, önkéntesei heti rendszerességgel járnak délutáni foglalkozást tartani a Zöld Nap Suli diákjainak. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

Ezúttal március 7-én kapott az egyesület meghívást, amikor a délelőtti órákban szerveztek tevékenységeket a 0-4, valamint az 5-8 osztályos gyerekek számára. A szerdai tevékenység során a kicsiket Spanyolország tájaira kalauzolta el Isabel Fernandez EVS önkéntes, bemutatva egy- egy jellegzetes ételt, szokást és táncot is. Majd egy ugrókötél bajnokságban mérték össze a gyerekek rátermettségüket, ahol a legügyesebbek ajándékokba részesültek az egyesület jóvoltából. A nagyobb diákok a kerékpár és a kerékpározás sportban, közlekedésben és turisztikában betöltött jelentőségén túl megismerkedtek a kerékpározás történetével, alapvető szerelési kerékpár-javítási ismereteket szereztek, és megtanulták a legalapvetőbb, illetve a kifejezetten a kerékpárosokra vonatkozó KRESZ-szabályokat is. Egy rövid szünetet követően nekik is lehetőségük adódott, hogy kipróbálják magukat egy ugrókötél valamint a dekázási verseny keretein belül.

Köszönjük a kézdikővári pedagógusok segítségét a játékok lebonyolításában, valamint a tevékenység utáni meghitt fogadtatást.

Fotó: Ráduly Attila

 

zoldnap