A gelencei Nádika fürdőhöz bringáztak a szezonnyitón

share on:

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület május 15-én a Nemere Útján az idén is egy könnyen teljesíthető kerékpártúrával indította az idei szezont. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A vasárnap reggeli rendezvényen a 23 fős lelkes csapat a Nemere Útja zöldútvonal C jelzéseit követve a Kicsid Gábor Sportcsarnok elől Oroszfalu fele tekert ahol friss fortyogói ásványvízzel tölthették meg a kulacsukat. Ezt követően a kerékpárosok Szentkatolnát érintve a gelencei községközpontba tekertek ott egy kicsit megpihenve a Nádika fürdő volt a következő úti cél. A több évvel ezelőtt kalákával kialakított Nádika feredő hideg vizének látványa, igencsak nyugtató hatással bizonyult. A megérdemelt közös tízóraizás után, a csapat egy része feltekert a gelencei Nádika-tetőre is, ahol a gyönyörű táj, a felhők mögött leskelődő nap sugarai elkápráztató élménnyel színesítették a nap hangulatát, majd Haraly, Imecsfalva és Kézdivásárhely érintésével zárták a 42 kilométeres túrát.  Az esemény legfiatalabb résztvevője a 9 éves Tubák Tóbiás, míg a legidősebb a 65 éves Moré Péter volt.  

A szervezők köszönik mindenkinek a türelmét, a kitartást, a családias hangulatot, amelyben a túra zajlott és támogatóinak a lehetőséget, hogy a biciklitúrák, valamint a Nemere Útja projekt folyamatos népszerűsítése megvalósulhat.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Ráduly Attila és Márton Fanni-Bíborka

Videó: 

zoldnap