A gelencei Nádika fürdőhöz tekertek

share on:

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület június 8-án a Nemere Útján egy könnyen teljesíthető kerékpártúrával indította az idei szezont. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A szombat reggeli rendezvényen a 33 fős lelkes csapat a Nemere Útja zöldútvonal C jelzéseit követve a Sportcsarnok elől Oroszfalu fele tekert ahol friss fortyogói ásványvízzel tölthették meg a kulacsukat. Ezt követően a kerékpárosok Szentkatolnát érintve a gelencei községközpontba tekertek ott egy kicsit megpihenve a Nádika fürdő volt a következő úti cél. A két évvel ezelőtt kalákával kialakított Nádika feredő hideg vize, igencsak nyugtató hatással bizonyult, minden résztvevő előszeretettel pihentetvén lábait benne. A megérdemelt fürdés után, a csapat egy része feltekert a gelencei Nádika-tetőre is, ahol a gyönyörű táj, a felhők mögött leskelődő nap sugarai elkápráztató élménnyel zárta a napot. A kerékpártúra rendhagyónak bizonyult, nemcsak a jeles napra való tekintettel, hanem annál is inkább mert a túrát a szervezők ezúttal is a gyerekes családoknak is szánták. Így a legkisebb résztvevő a 3 éves Orosz-Fekete Dorka volt, aki az édesanyja biciklijén fedezhette fel csodálatos vidékünket. 

A szervezők köszönik mindenkinek a türelmét, a kitartást, a családias hangulatot, amelyben a túra zajlott és támogatóinak a lehetőséget, hogy a bicklitúrák, valamint a Nemere Útja projekt folyamatos népszerűsítése megvalósulhat. A túra a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásával valósult meg.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Bagyinka Ágota és Bede Lehel

zoldnap