Hatszázan szaladtak a tizenegyedik 24 órás futáson

share on:

Október 18-19 között 600 személy vett részt a tizenegyedik alkalommal megrendezett 24 órás futáson. A Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi Önkormányzat Sportirodája az idei évben is azzal a céllal szervezte meg a napot, hogy minél többen mozogjanak, sportoljanak és tegyenek meg bár egy kört az egészségük érdekében. A rendezvényről készült fotók megtekinthetők a szervezet Facebook oldalán!

A legtöbb szaladó a Petőfi Sándor-, a Turóczi Mózes és Molnár Józsiás Gimnáziumból érkezett, a sort folytatták a Csipkerózsika Napköziotthon növendékei, a Tanulók Klubja Mazsorett Csoportja, a helyi sportiroda alkalmazottai, a KSE kerékpár-, kosárlabda -, ès ifj. labdarúgó szakosztályai is. Továbbá a nap folyamán szép számban megjelent a kézdivásárhelyi 34. sz. Gábor Áron Cserkészcsapat, a Borosnyay Kamilla elhelyezési központ lakói, az NMSK asztaliteniszező, a Zöld Nap Egyesület önkéntesei, Pap Ágnes zumbás lányai és a Senso KFT is képviseltette magát. Ugyanakkor éjszakai futást vállalt, a Funkcionális Fitnesz csapata, a céhes város tűzoltói és számos "szabadúszó" is. 

Legfiatalabb résztvevő Estefán Ável (2 éves), míg a legidősebb Ferencz Gábor (82éves) volt aki négy kört szaladt. A nap legkiemelkedőbb teljesítményét Németh András nyújtotta, aki összesen százötvenszer kerülte meg a Sportcsarnokban kijelölt távot. Az esemény hangulatát hat órától egy több kategóriában megszervezett dekázó bajnokság színesítette. A megmozdulás hatására várhatóan a résztvevők közelebb érzik majd magukhoz a mozgást, mint a testi és lelki egészség megőrzésének egyik módját; szívesen és gyakrabban űzik majd ezt a sportágat, valamint, látva a figyelemfelkeltő erőfeszítéseket, egészséges életmód kialakítására törekszenek. A résztvevők között szerdán (október 24) 14 órakor ajándékot fogunk kisorsolni a Sportcsarnokban.

Nem utolsó sorban megköszönjük a Kézdivásárhelyi Polgármesteri Hivatal, a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság és a Communitas Alapítvány támogatását is. Gratulálunk minden résztvevőnek, aki eljött és hozzájárult a 24 órás futás sikerességéhez.

A szervezők nevében: Kocsis Zoltán (sportiroda vezető) és Ráduly Attila (ZNE elnök)

Fotó: Miguel Paya, Pászka Róbert és Ráduly Attila

zoldnap