Játékos vetélkedőt szerveztek az ötödikeseknek

share on:

Zöld Nap Egyesület csapata október 26-án a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános iskola két ötödik osztályát látta vendégül. A rövid programismertetőt és bemutatkozást követően kezdetét is vette a délelőtti hét fordulós interaktív vetélkedő. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A szombati rendezvény a kézdivásárhelyi Sportcsarnok előtti téren és annak környékén zajlott ahol egy játszó zónát alakítottak ki a zöldnaposok. A  diákokat hét-nyolc fős csapatokba osztották. A több órás vetélkedő fő célja a mozgás, a kreativitás, a logikus gondolkodás, valamint az el nem hanyagolható együttműködés, csoportmunka, versenyszellem fejlesztése volt melyek hosszú távon meghatározhatják tanulmányi sikereiket is. Az önfeledten játszó gyermekeket figyelve észrevehető volt, hogy a játék során a saját maguk elé állított akadályokat is örömmel és önként küzdik le. A változatos programok során a környezettudatos nevelésre is szerettek volna egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni, illetve a fiatalok figyelmét felhívni arra, hogy jobban vigyázzanak környezetükre.

A délelőtti program végeztével a legügyesebb csapatokat díjazták. A zöldnaposok kiemelték, örülnek, hogy ennyi lelkes csapat vett részt és köszönik a pedagógusok és Kiss András István segítségét.

Fotó: Balázs Attila

zoldnap