Mozgalmas, eseménydús évet zárt a Zöld Nap Egyesület

share on:

Idén utolsó alkalommal találkoztak a Zöld Nap Egyesület tagjai, hogy ünnepi hangulatban zárják a 2020-as évet. A koronavírus-járvány ellenére emlékezetes és nagyon jó évet zárt a szervezet. Az eddigi szokásokat az idei évben sem törték meg, így a térség számos pontján megtalálhatóak voltak a Zöld Napos programok. A résztvevők üdvözlését követően Ráduly Attila egyesületi elnök képes beszámolóval, videóval és statisztikákkal színesítve foglalta össze a 2020-as munkaévet. A csütörtök délutáni találkozón készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook adatlapján.

Programjaik tekintetében gazdagnak bizonyult ez az év is, hisz nem telt el hét úgy, hogy a Zöld Nap Egyesület ne állt volna elő valamivel. A jelenlévők a december 30-ai közgyűlésen áttekintették a szervezet nagyobb rendezvényeit, amelyeket hírül adtak a helyi sajtóban is. Összegezték az idei év aktuális fejlesztéseit és beszélgetés keretében vitatták meg a 2021-es év közös célkitűzéseinek legfontosabb kérdéseit. Egyrészt tovább folytatják az elmúlt években sikerrel működő eseményeiket, másrészt újabb tevékenységekkel bővítik ezeket. Ugyanakkor állandó cél az infrastruktúra fejlesztése, amit a programok sokasága is indokol. „Ha megvan bennünk a lelkesedés, a tenni akarás tüze és az elszántság, sok mindent el tudunk érni” - zárta beszédét a szervezet elnöke.

A tizenkettedik közgyűlés hivatalos részének befejezéseként díjazták a legaktívabb önkénteseket is. Az év önkéntese címet Lénárt Paula (205 önkéntes óra/év) érdemelte ki, aki második éve elkötelezettségével segíti a szervezet elismertségét, munkáját. A képzeletbeli dobogó második fokát Kis Emese, a harmadik helyet pedig Sebestyén Henrietta foglalta el. A közgyűlésen összegezték az egyesület ez évi működését is, annak költségvetését, valamint a kommunikációs tevékenységet. Ezen estét is kötetlen hangulatban töltötte együtt a tagság a legfiatalabbaktól az idősebb korosztályig. „Nagyon boldog vagyok, hiszen egy újabb remek évet tudhatunk magunk mögött. Köszönet jár mindazoknak akik egész éven át támogatták az egyesület mindennapi tevékénységeit.” – hangsúlyozta a szervezet elnöke. Az észrevételek, vélemények, a díjazások után közös vacsorával együtt koccintottak az idei év kiemelkedő sikerére. A szervezet jövőre is számos programmal folytatja a tevékenységeit, továbbra is várva a környezettudatosság iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését. 

A Zöld Nap Egyesület vezetősége ez alkalomból, kíván mindenkinek egy sikerekben gazdag Fenntartható Zöld Napos új esztendőt! 

Fotó: Halis Özcan

zoldnap