Kézműves tevékenység a kézdimartonfalvi iskolában

share on:

A Zöld Nap Egyesület csapata október 31-én egy újabb tevékenységet vitt el a kézdimartonfalvi Gimnáziumba. A rövid programismertetőt és jégtörőket követően kezdetét is vette a délutáni program ahol többek között régi, karcos használt CD-kből és színes anyagokból kabalafigurát készítettek a diákok. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A martonfalvi gimnázium udvarán különböző mozgást fejlesztő csapatépítő játékokat játszódhattak az V-VIII osztályos fiatalok. A CD-k ma már az informatika papírzsebkendői: olcsó és könnyen, gyorsan írható eszközök, amelyeket ugyanolyan könnyen és gyorsan dobunk ki, ha már nincs szükség rájuk. A CD-k 99%-a polikarbonát, amit számtalan célra újra lehet hasznosítani. A polikarbonát (PC) általában víztiszta, jó optikai tulajdonságokkal, hő- és ütésálló képességgel rendelkező, hőre lágyuló szerves műanyag. Bizonyára kevesen tudják, hogy az elmúlt években évente 50 milliárd lemezt gyártottak világszerte.  Ez azt jelenti, hogy a Föld minden lakójára évenként 8 lemez jut. Ezért is tartották fontosnak a Zöld Naposok, hogy a játékokat befejezve ezen adatokat ismertetve a CD-DVD lemezek újrahasznosításának egy rendkívül dekoratív módját mutassák be.

A hétfői rendezvényen Silvia Blanco Gonzalez és Enrique De Paz Miguel, EVS önkéntesek, valamint Derzsi Katalin és Ráduly Attila vett részt a Zöld Nap egyesület részéről. Köszönjük Kovács Beáta és Salamon Ferenc pedagógusoknak a szívélyes fogadtatást. Az esemény támogatója az Erasmus + program és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Fotó: Silvia Blanco Gonzalez

zoldnap