A komáromi Mediawave fesztiválon jártunk

share on:

2018. őszén a Sepsiszentgyörgyön megszervezett Tekerj egy jó célért rendezvényen hallottunk először a komáromi Monostori Erődben megszervezett Mediawave Fesztiválról. Akkor még nem is gondoltuk igazán komolyan, hogy idén lehetőségünk is adatik részt venni a huszonkilencedik Együttléten. Szeretettel és örömmel fogadtuk el a Háromszéki Közösségi Alapítvány igazgatójának, Bereczki Kingának a felkérését, hogy a Mediawaven mutassuk be egyik legjelentősebb hagyományos, közösségi programunkat.

Így adatott, hogy 2019. május 1-én a komáromi monostori erőd adott helyet Ráduly Attila előadásának is Környezetvédelmi programok Háromszéken – a Tavaszi Zöld Napok tükrében címmel. A fesztivál alkalmával nemcsak bemutattuk a számunkra sikeres, közösséget formáló programunkat, hanem ennél sokkal többre is volt lehetőségünk. Hisz megismerhettük azt, hogy milyen egy olyan közösségbe tartozni, ahol nyelvtől, tudástól, ismeretségi körtől függetlenül, határok nélkül mindenki otthon, egy közösség részeként érezheti magát. Egyedi érzés, mellyel sehol máshol nem találkozhattunk és ahol igazzá válltak Müller Péter azon szavai, miszerint: „Igazi közösség csak ott jön létre, ahol az emberek rejtélyes módon szeretik egymást. Vagyis barátok. Minden érdeken, valláson, politikán, társadalmi helyzeten és világnézeten túl.” A rendezvényen készült fotók megtekinthetők az egyesület Facebook oldalán.

A Zöld Nap Egyesület nevében köszönjük Bereczki Kingának a Háromszéki Közösségi Alapítvány igazgatójának, valamint Hartyándi Jenő és Vajda Violettának.

Szerző: Derzsi Katalin

zoldnap