Második kerekasztal beszélgetés a kerékpárutakról Kézdivásárhelyen!

share on:

Október elsején második alkalommal szervezett civil kerekasztalt Kézdivásárhelyen a Zöld Nap- és a Havas Egyesület azzal a céllal, hogy kerékpárutak létesüljenek a céhes városban. Első alkalommal ez ügyben szeptember 17-én gyűltek össze a civilek a Sinkovits stadion társalgójában, ahol ismerkedés, előadás megtekintése, meghallgatása után a bicikliutak hasznosságáról tárgyaltak. Ezt követően petíciót fogalmaztak meg a város vezetőségéhez, amelyben 21 helybéli szervezet kérte, hogy kerékpárutak jöjjenek létre Kézdivásárhelyen. A második civil fórumra a nonprofit szervezetek vezetői mellett hivatalosak voltak az önkormányzat, illetve helyi tanács képviselői is.

Ennek értelmében az október eleji kerekasztal megbeszélésen jelen voltak: Rácz Károly polgármester, Fülöp Magdolna, Vetró András, Bíró András Attila tanácstagok és a civil szervezetek vezetői. Az összegyűltek több, mint egy órán át beszélgettek, míg arra a megállapodásra jutottak, hogy Kézdivásárhely polgármesteri hivatalának emberei a civilekkel karöltve felmérik a város kerékpáros közlekedésre alkalmas utcáit, járdáit és legjobb esetben idén, vagy 2010 tavaszán megkezdik a kerékpárutak kifestését, megépítését.

Rácz Károly polgármester azt ígérte, támogatni fogja a bicikliutas projektet, ezzel egyetértettek a jelenlévő tanácsosok is, szándékukkal hozzájárulva ahhoz, hogy legyen Kézdivásárhely Erdély legkerékpárbarátabb városa. Úgy legyen!

Hírszerző: Kocsis Zoltán

zoldnap