Zilele verzi de primăvară – ediția a X-a

share on:

Asociația Zöld Nap organizează între 12-14 aprilie, cea de a X-a ediție a Zilelor Verzi de Primăvară. Pe parcursul a celor trei zile se vor organiza mese rotunde, colectare de deșeuri selective, expoziție de grafică, plantare de puieți, concurs de alergare pentru familii, concurs de îndemânare a bicicletei, conferințe.

Șirul de evenimente începe vineri de la ora 9 cu colectarea deșeurilor selective în colaborare cu S.C. GOSP-COM. S.R.L. în cele două puncte de colectarea amplasate pe teritoriul orașului. (în sfața sălii polivalente și în centru în fața cazarmei). De la ora 10  începe masa rotundă de discuții pe tema managementul deșeurilor cu invitați din partea ADISMID, S.C. Eco Bihor S.R.L, S.C. Gosp Com S.R.L. De la ora 17 pe stadionul Sinkovits se organizează concursul de alergare în familii, organizat în parteneriat cu Biroul de Sport.

De la ora 18 se organizează concursul de îndemânare a bicicletei în parteneriat cu Asociația Kendu. Concursul va avea loc lângă Sala Polivalentă și se organizează pe categorii de vârstă. Informații mai detaliate pe nr. de telefon 0766.611066.

În cea de a doua zi, sâmbătă, evenimentele încep de la ora 10, cu plantarea puieților în cimitirul reformat. Iar de la ora 17. se organizează în  casa de cultură Vigado expoziția de artă grafică a pictorului amator Papp Zoltán. Expoziția va fi prezentată de Kis Emese, iar laudația va fi făcută de sculptorul Vetró András. La expozitie va recita Kicsi Kincső-Kriszta și va cânta Lázár Kriszta și Béres Erika sub conducerea profesorului de muzică Gligor Zoltán.

Urmând deja tradițiile de la an la an ziua a treia, duiminica este consacrată prezentărilor pe diferite teme.

11:00 - 11:20 - Bíró Levente (vicepreședinte ZNE) - Efectele extreme ale schimbărilor climatice

11:25 - 12:00 - Péter Levente (ghid turistic) – Urși în regiunea Orbai

12:05 - 12:30 - Péter Taierling (Asociația Csiszár Dénes) - Meșteșuguri tradiționale locale

12:30 - 12:50 - Pauză

12:55 - 13:20 - Balog Szilárd (KSE secția ciclism) – Cu bicicleta în Târgu Secuiesc

13:25 - 13:50 - Bedő József (Crucea Roșie) – Acordare de prim ajutor de bază

14:00 - 14:25 - Kászoni Attila (pedagog) – Prevenirea diferitelor tipuri de dependență

Pe parcursul conferinței  va cânta Klára Kamilla și elevii Béres Erika, Imre Anita-Mária, Cseh Barna, Ráduly Roland és Pálkó Bernát din cadrul liceului pedagogig Bod Peter vor recita poezii.

Parteneri: Civil Licit, Fundația Comunitară Covasna, Zarah Moden, Casa de Cultura Vigado, Gosp-com Srl, Asociația Femeilor din Târgu Secuiesc, Erasmus+, Asociația Kendu și Liceul Pedagogic Bod Péter.

Parteneri media: Kezdi.info, Radio Profi, Szék-helyek, Székely Hírmondó, Rdaio Siculus, Polyp Tv, Háromszék

Poster: Györgyjakab Boróka

zoldnap