Expoziție de fotografii: farmecul pădurii

share on:

Asociația Zöld Nap a anunțat anul acesta organizarea  celui de a 11-a ediție a concursului de fotografii. Tema anului a fost: farmecul pădurii. Luni (09.12.2019) s-a deschis expoziția de fotogafii în Galeria casei de cultură Vigadó din orașul Târgu Secuiesc. Pozele de la eveniment sunt disponibile pe pagina de Facebook a asociației.

La deschiderea oficială Ráduly Attila președintele asociației Zöld Nap a prezentat semnificația și scopul concursului de fotografii, după care Nagy Lajos președintele juriului și secretarul acociației fotografilor din România a analizat fotografiile participante la concurs și a oferit recomandări fotografilor amatori și participanților prezenți. Atmosfera expoziției a fost ridicată de către recitalul și cântecul elevilor Liceului Pedagogic Bod Péter, însoțiți de doamna Kis Emese; de recitalul voluntarei Varga Andrea de la asociația Zöld Nap, precum și de povestea prezentată de către elevii școalei generale Kovács Ferenc din Petriceni sub îndrumarea doamnei educatoare Hodor Enikő.

Scopul concursului de fotografii a fost atragerea atenției asupra farmecului pădurii, asupra minunii ce se produce prin schimbarea naturală, continuă a pădurii și nu în ultimul rând asupra puterii pădurii în formarea comunităților. Juriul independent format din patru membri (Nagy Lajos, Bede Gábor, Kelemen Gábor și Vetró András.) a ales cele 37 de fotografii expuse, între care și premianții concursului. Concursul a fost vizibil și putea fi urmărit pe adresa de web al asociației zoldnap.info și pe pagina de Facebook al acestuia. La concurs au sosit 135 de fotografii, iar expoziția ce poate fi vizitată până la mijlocul lunii ianuarie 2020 dă loc pentru 37 de fotografii născute din camera de fotografiat a  24 de fotografi.

Câștigătorii: Premiul I : Péter Levente  (Zăbala), Premiul II.: Péter Levente (Zăbala) Premiul III: Istók Róbert – Drumul spre Lacul Sfânta Ana

Merit: Balázs Klára (Târgu Secuiesc),  Jancovius Helka (Budapesta) Nánia Hilda (Târgu Secuiesc) Istenszéke

Felicitări tuturor participanților! Din fotografiile câștigătoare se va realiza un calendar pe anul 2020. Expoziția nu ar fi fost posibilă fără partenerii media și fără suportul finanțatorilor și sponsorilor: SC. Niko SRL, Casa de Cultură Vigado, Fundația Communitas, Corpul European de Solidaritate.

Mulțumim tuturor pentru sprijin.

zoldnap