S-a încheiat clubul de conversație rusă

share on:

Asociația Zöld Nap a organizat pentru a doua oară, timp de patru luni Clubul de conversație rusă. Orele s-au desfășurat cu bucurie și mult râs, singura condiție fiind abilitățile de bază ale limbii engleze. Fotografiile realizate la eveniment pot fi vizualizate pe profilul Facebook al asociației.

Prin intermediul clubului de conversație rusă, participanții au aflat elementele de bază ale limbii ruse (alfabet, introducere, propoziții utile), au primit educație nonformală prin cântece, desene animate, scurtmetraje și prin multe alte metode interesante. Există opinii diferite despre cum să înveți și să stăpânești mai bine o limbă. Dar toată lumea este de acord că trebuie să exersezi și să vorbești în primul rând. Pentru a învăța corect limba rusă, este nevoie și de puțin gramatică.

Acest club era special prin faptul că aici s-a pus mult accent pe cantitatea potrivită de conversație în limba rusă. Cursurile gratuite au fost susținute de voluntarii ESC Salome Pirtskhelava și Mariam Sargsyan din proiectul Environment +. Ele, deși nu aveau experiență în predarea limbilor străine, au căutat cu adevărat să îi ajute pe participanți.

Ședințele interactive au avut loc într-un mod comunicativ, constructiv, eventualele erori gramaticale au fost discutate împreună după activități și s-au depus eforturi pentru a se asigura că cei prezenți și-au dat seama singuri de soluția corectă.

Proiectul este susținut de Corpul European de Solidaritate.

Autor și fotografie: Ráduly Attila

zoldnap