Októberi Mozgó Délután a zumba és a gyerekjóga jegyében

share on:

A Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával immár ötödik éve, hogy rendszeresen rendezi meg a Mozgó Délután elnevezésű eseményt, melynek huszonkilencedik változatára csütörtökön október 10-én került sor. A rendezvényen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek. 

A nagy hagyománynak örvendő esemény most is elsősorban a kézdiszéki fiatalok bevonására összpontosult, de családoknak szóló programok sokasága színesítette az ingyenes rendezvényt. Alkalmanként a kisgyerekektől a felnőttekig minden korosztály képviselteti magát és kellemesen tölti el a két órát. Az októberi Mozgó Délutánon több mint százhetvenen fordultak meg, akik többek között asztaliteniszeztek, zumbáztak, szaladtak, mikádóztak, modelleztek a kézdivásárhelyi Tanulók Klubja szakkörével és a szervezőknek köszönhetően pedig különböző csapatépítő játékokat próbáltak ki. A csütörtök rendezvény legnépszerűbb pontja Pap Ágnes zumba oktató kiscsapatának bemutatója volt. Ezenkivűl a jelenlévők betekintést nyerhettek az Egyensúly Gyermekjógába is Hodor Enikő által, aki egy órás interaktív bemutatót tartott. Az esemény zárásaként a Zöld Nap Egyesület gondozásában és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt által támogatott Bringabarát közlekedés füzetecskét is elvihették azok, akik helyesen töltötték ki a villámgyors kerékpáros KRESZ tesztet. 

A rendezvényt a tervek szerint egy hónap múlva is megszervezik, így aki lemaradt jöhet következőkor. Az orvosok előszeretettel ajánlják mindenkinek a nevetést, mert jót tesz az egészségnek. Ez az esemény minden bizonnyal sok mosolyt csal az arcokra. A mosoly és a jó hangulat mindenképp biztosított.

A rendezvény lehetőségét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és az Európai Szolidaritási Testület biztosította.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Mariam Sargsyan és Straua Medárd

zoldnap