Önkéntesekként a bulgáriai Summer Vibes fesztiválon

share on:

2020. augusztus elején a Zöld Nap Egyesület öt kézdiszéki önkéntese (Hodor Andrea, Lénárt Paula, Mihály Csaba, Boica Szilvia és Márton Henrietta) egy bulgáriai rövidtávú ESC programon vett részt. Az önkéntes szolgálat a Duna partján fekvő, számos épen maradt kastéllyal rendelkező Vidin városában került lebonyolításra, ahol a résztvevők többek között egy fesztiválon segítettek. Az eltöltött napok során készült fotók megtekinthetők az egyesület Facebook oldalán és egy rövid videó pedig az alábbi linken tekinthető meg. 

Az önkéntesek rövid élménybeszámolóját az alábbiakban olvashatják: Kissé ódzkodva vágtunk neki az első nemzetközi utunknak március óta. Megnyugvásunkra nyolc órás utunk alatt, Vidin városába, semmi akadályba nem ütköztünk. Csütörtök este meleg fogadtatásban és finom vacsorában részesültünk. Duna parti sétával és az első bolgár sörünkkel ünnepeltük érkezésünket. Pénteken Belogradchik-é volt a főszerep, ahol a szervezőkkel és a helyi önkéntesekkel ismerkedtünk és csodálhattuk meg a település erődítményét, illetve különleges, vöröses szikláit. Strandolási szándékunkat háromszor is elmosta az eső, de cserébe helyi, tradicionális finomságokat kóstolhattunk meg. Ezt követte egy gyorstalpaló bolgár nyelvből, viszonzásképpen a fogadó szervezetünknek meg egy gyorstalpaló román és magyar nyelvből.

Szombaton kezdetét vette a Summer Vibes popfesztivál, a Baba Vida erődítmény parkjában. Üdvözölve voltunk a város alpolgármestere által, rálátást kaphattunk Vidin történetére az erődítmény meglátogatása során, és betekintést nyerhettünk a bolgár pop világába. Délután a helyi strandon hűsítettük magunk, utána pedig egy hajnalig tartó buli vette kezdetét. Utolsó napunkon még jobban megismerhettük Vidin városkáját, finom fagyiját és kávéját, napunk zárásaként pedig újra a fesztiválhangulatot élhettük át a Baba Vidánál. Hétfőn, reggeli után, kezdetét vette a hazautunk és persze a nosztalgiázásunk.

U.i.: a szúnyogsprayt otthon ne felejtsd!!!

A résztvevő fiatalok ezúttal köszönik a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesületnek, a bulgáriai "Business Innovation for career development” Alapítványnak a szervezést, valamint a programban való részvétel lehetőségét. A projekt az Európai Bizottság résztámogatásával, az Erasmus+ program keretén belül valósult meg.

zoldnap