Megnyitótták az Ember és Természet fotópályázat kiállítását

share on:

A Zöld Nap Egyesület alakulása óta már több alkalommal hirdetett fotópályázatot. Az idén nyáron az ötödikkel rukkoltak elő, amelynek a témája Ember és Természet volt. A pályázat célja a fotósok művein keresztül felhívni a figyelmet az ember és a természet közötti szoros kapcsolatra annak szépségeire és értékeinknek megóvására. A pályázat megjelenésére, lebonyolítására a zoldnap.info portál adott helyet. A négy hét beküldési idő alatt 111 versenyző 328 fotója érkezett a szervezet e-mail címére.

Jelenleg 28 versenyző 40 alkotása tekinthető meg szeptember 20-ától két héten keresztül az ojtozi Anselmo fogadóban. Vándorkiállítás lévén még négy székelyföldi városban (Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Kézdivásárhely és Kovászna) lesznek megtekinthetőek a legjobb fotók. De ez nem jöhetett volna létre a Kovászna Megye Tanácsa, Betlehen Gábor Alap, a Niko Kft, az Anselmo fogadó segítsége nélkül. Ezúton is köszöni a szervező egyesület a támogatásukat. A beküldött pályázatokat független 4 tagú zsűri bírálta el. (Nagy Lajos, Bede Gábor, Kelemen Gábor és Vetró András.) A megnyitón mintegy 60-an vettek részt. A megnyitóról készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!

Az eredményhirdetés előtt Incze Réka házigazdaként köszöntötte a jelenlévőket. A környezetvédelmi szakember után Dimény Zoltán Bereck község polgármestere nyitotta meg a kiállítást. A megnyitó első felében Ráduly Attila a Zöld Nap Egyesület elnöke a résztvevőkkel ismertette a pályázati kiírást. A köszöntők után meghallgattak két dalt a berecki iskola kórusától. A megnyitó színvonalát emelte Fejér Ameli Lilla a Zöld Nap Egyesület önkéntesének székely ruhában előadott népdalai. A megnyitó során a zsűri elnöke, Nagy Lajos, a beküldött pályaműveket méltatta.

A kiállításra került pályaműveket megtalálhatja az alábbi linken .

Nyertesek névsora: I díjazott: : Egyed János – Barát(Csíkszereda) II. díjazott: Urák István (Köpec) - Front III. díjazott: Moldován Zsolt (Kézdivásárhely) - Zöld Dombok Dicséretben részesült: Miklós Károly (Sepsiszentgyörgy) - A természet lágy ölén Vremir M. Márton (Kolozsvár) - Ne bánts Tóth Tamás (Debrecen)- Ködös reggelen Közönségdíjban részesült: Péter Dániel (Marosvásárhely) – Boglárka tündérke

Gratulálunk minden nyertesnek!

Médiatámogatóink : Profi Rádió, Kezdi.info, Transindex, Erdely.ma, Pluszportál, Székely Újság, Székely Hirmondó, Siculus Rádió, Polyp Tv, Háromszék

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Kocsis István

zoldnap