Imre Kristóf gyógyulásáért tekernek

share on:

Háromszéki Közösségi Alapítvány, a Zöld Nap Egyesület és a Wegener Pro Sanitate Alapítvány képviselői május 31-én, csütörtökön sajtótájékoztató keretén belül indították útnak a negyedik kézdivásárhelyi Tekerj egy jó célért! közösségi akciót. A sajtótájékoztatón készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

Akció időpontja: 2018. június 21.-én, csütörtökön 16.00 és 21.00., helyszín: Sportcsarnok előtti tér

Cél: A beérkezett javaslatok alapján az idén Imre Kristóf gyógyulásáért tekernek. Az akcióból származó jövedelem 60%-át ajánlják fel Kristóf gyógykezelési költségeinek fedezésére, a további 40%-ból pedig egy kerékpár pompa- és felszerelés együttest állítanak fel a Millenium parkba, valamint játszóelemekkel bővítenek egy városi játszóteret, hogy sajátos igényűek is használhassák.

Fontos tudnivalók az akcióval kapcsolatban

 1. A Tekerj akció nem verseny, hanem gyűjtési akció
 2. A kerékpárosoknak regisztrációs díjat kell befizetniük: 15 lej felnőtt, 10 lej gyermek. A befizetett díj ellenében a résztvevőnek logóval ellátott pólót biztosítanak.
 3. 14 éven aluli gyermekek csak szülői felügyelettel vehetnek részt az akcióban.
 4.  A résztvevőknek a szervezők pólót, számlapot és pecsételőlapot biztosítanak, valamint édességet és ásványvizet az akció alatt.
 5. A kerékpározás előre meghatározott útvonalon történik, a térkép az alábbiakban megtekinthető
 6. A közel 4 km-es útvonal (kör) szakaszokból áll, a szakaszokat ellenőrző pontok kötik össze, ahol pecsételéssel igazolják a biciklis számára a megtett szakaszok (körök) számát. Újabb kört csak az előző teljes megtétele után kezdhet a biciklis. 
 7. Minden kerékpárosnak támogatója kell, hogy legyen (ez adott esetben önmaga is lehet), aki a körönkénti minimum 5 lej befizetéssel ösztönzi a kerékpárost minél több kör megtételére. 
 8. A támogató regisztráláskor jelzi a támogatási szándékot, megadja a támogatni kívánt személy nevét, és a körönként felajánlott összeget. A befizetés az akció után, a megtett körök számától függően történik.

A Tekerj akció programja:

 • 16:00 -17:00 – iratozások
 • 17:00 - 20:00 – kerékpározás adott útvonalon
 • 20:00 - 21:00 – tombola, eredményhirdetés

Főtámogató: New Fashion Rt, Zarah Moden Kft és Kézdivásárhely Önkormányzata.

Médiapartnerek: Polyp Tv, Profi rádió, Háromszék Napilap, Siculus rádió, Székely Hírmondó, kezdi.info és Szék-helyek.ro

Fotó: Carmen Gallardo

zoldnap